Fair27 °C
2019. augusztus 18. vasárnap Ilona
Menü

Nagymama sütijei húsvétra, kézműves fagyik tavaszra – izgalmas ízekkel bővül a fehérvári Süti Cake kínálata

Nagymama sütijei húsvétra, kézműves fagyik tavaszra – izgalmas ízekkel bővül a fehérvári Süti Cake kínálata
A székesfehérvári Süti Cake izgalmas ízekkel készül tavaszra (Fotó: Horváth Reni)

A tavasz a megújulás időszaka, megérkeznek a friss idénygyümölcsök, amelyek láttán már azonnal összefut az ember szájában a nyál. Hát még akkor, ha ezeket a gyümölcsöket izgalmas köntösbe bújtatják, ahogy a Süti Cake székesfehérvári műhelyében is teszik.

Amikor a tavaszi napsugarak először igazán átmelegítik az embert, (legkésőbb) akkor a legtöbbünkben szinte azonnali válaszreakcióként merül fel az igény az első fagyira. Szerencsére Székesfehérváron finom fagyik közül választhatunk, és most még egy helyen egészen biztosan minőségi fagylalthoz juthatunk majd.

- Hamarosan a Süticake kínálata kézműves fagyikkal is bővül, amelyek ugyan nem saját készítésűek lesznek, de ugyanúgy képviselik majd azt a minőséget, ami a saját készítésű sütijeinknél elvárt és alap. A hagyományos ízek mellett különlegességek is lesznek, gyümölcsalapú fagylaltok és extra ízek is, valamint természetesen készülünk különféle mentes fagyikkal: laktóz-, glutén- és cukormentesek is bekerülnek a kínálatban. – emelte ki Réger Tropa Melinda, aki testvérével, Tropa Enikővel közösen vezeti a Deák Ferenc utca 7. szám alatti Süti Cake sütizőt.

A Süti Cakenél egyébként is odafigyelnek arra, hogy a mentes termékeket kínáljanak, ráadásul most még tovább bővítik a lehetőségeket...

- Most még jobban ráerősítünk a mentes termékekre. Eddig heti egy-két alakalommal tudtunk kínálni glutén- és cukormenetes sütiket, míg a laktózmeneteset kimondottan rendelésre készítettük. Mostantól a cél, hogy napi szinten tudjuk biztosítani a mentes étkezőknek a kínálatunkban a süteményeket.

A mentes termékek mellett a hagyományos sütik, a hagyományos ízek is bent maradnak a kínálatban?

- Természetesen! A süteményekben elsősorban a hagyományos, házias ízeket kínáljuk, azokat amelyeket a nagymama konyhájában is megtaláltunk, mint például a zserbót, a Rákóczi túróst vagy a krémeseket. Emellett nagyon szeretik a vendégeink a pitéinket és a sajttortáinkat. Húsvétra pedig készülünk újdonsággal is a sós sütemények terén: tojáslepényt kerül be a választékba, amelyet különböző töltelékekkel kínálunk majd. Ezt a terméket hamarosan bevezetjük már a sztenderd termékek közé is, hogy a vásárlóink az ünnepek előtt megismerjék, és reményeink szerint, megszeressék.

Nagyon figyeltek a szezonális alapanyagokra. Most mi van porondon?

- Gyümölcsökben most egyértelműen elkezdődött az eperszezon. A vásárlók nagy kedvence az epres tiramisu, ami készül tortába, sütikockába, illetve az epres sajttorta. Lassan, de biztosan egyre több gyümölcs lesz már kapható, és azokat mind-mind beleálmodjuk majd a süteményeinkbe. A sósaknál most a medvehagyma van főszerepben, már pogácsába sütjük, és a tojáslepényt is szeretnénk medvehagymás sajtkrémmel elkészíteni.

Említetted, hogy már készültök a húsvétra. Milyen finomságokra lehet majd számítani?

- Szinte mindenre, ami a hagyományos ízeink között megtalálható, a hólabdától kezdve a méteres kalácsig mindent készítünk majd. Összeállítunk egy húsvéti csomagot, amely a sztenderd rendelhető sütiket tartalmazza, de azon felül természetesen extra kéréseket is fogadunk, és igyekszünk kielégíteni, ahogy a kapacitásunk engedi. A húsvéti csomagban biztosan lesz szeletes sütemény, ami diós zserbó, puncsszelet, mézeszserbó, hatlapos szokott lenni, ezt kilós áron kínáljuk, és mindenki el tudja dönteni, hogy miből, mennyit kér. A szeletesek mellett készül édes aprósütemény is: linzerkarika, isler és néró, illetve sósból sütünk sajtos rudat, magvas-sós kekszet, és persze medvehagymás pogácsát, valamint lesznek a különféle töltelékű tojásos tekercsek, lepények.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár