4 évnél régebbi cikk

A MOL Aréna Sóstó lesz idén a Sportmajális helyszíne Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
A MOL Aréna Sóstó lesz idén a Sportmajális helyszíne Fehérváron

Rubint Réka, Szentgyörgyi Rómeó és Czanik Balázs edzésén is részt vehetnek az idei Sportmajálisra látogatók. Idén új helyszínen várják a mozogni vágyókat: a MOL Aréna Sóstóban lesz a sportrendezvény.

Hagyományosan idén is felvonulással indul a sportos eseménysorozat Székesfehérváron. Reggel 9 órakor a Petőfi szobortól több mint ötven sportegyesület tagjai, több mint kétezer ember indul útnak az aréna irányába, a Band of StreetS zenekar kíséretével János vitéz park – Palotai út – Széchenyi út – Csíkvári út útvonalon az új stadionig. A programot 10 órakor dr. Cser-Palkovics András nyitja meg, majd itt adják át a Székesfehérvár sportjáért díjakat. A megnyitó után Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok bemutatóját láthatja a közönség. Lesznek programok a Sóstó Természetvédelmi Területen, nyitva áll a Sóstó Látogatóközpont és fel lehet majd menni a kilátóba is.

A helyszínen ebben az évben is számtalan sportággal, sportolóval találkozhatnak a látogatók. Rubint Réka, valamint a Cutler GYM támogatásának köszönhetően Szentgyörgyi Rómeó és Czanik Balázs edzésén is részt vehetnek az érdeklődők. 

„A Sportmajális országosan is unikális rendezvény, melyet nagyon kedvelnek a fehérváriak. A 2011-es elindításának több oka is volt, egyrészt Székesfehérvár több élvonalbeli sportágban jeleskedik, de ennél sokkal fontosabb és nagyobb érték, hogy rengetegen űzik a tömegsportot a városban. Az elmúlt években óriási fejlődés tapasztalható, működik a Nyitott Tornatermek program, megnyitott a Túrózsáki Úti Szabadidőpark, számos labdarúgópálya áll rendelkezésre, az igényeket azonban még így sem tudjuk maradéktalanul kielégíteni.” – mondta Brájer Éva alpolgármester. Hozzátette: egy komoly sportrendezvény előkészítése zajlik a Bregyó Sportcentrumban, ezért új helyszínt kellett választani, ami szerencsés, mert a Mol Aréna Sóstó és a természetvédelmi terület iránt is nagy az érdeklődés.

Idén több mint 50 sportegyesület jelentkezett a majálisra, többségük részt vesz a felvonuláson, de lesznek kitelepülő szervezetek, akik tagokat toboroznak és népszerűsítik nyári táboraikat. 11 órától folyamatosan váltják majd egymást a Prémium Zrt. színpadon, lesz többek között tánc-, karate- és fitkid-bemutató. – mondta Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft, munkatársa.

A kiegészítő programok keretében három alkalommal szerveznek vezetést a stadionban, és várható nordic walking túra a természetvédelmi terület körül. Idén is lesz streetball bajnokság, amelyet a parkoló területén rendeznek meg, az eredményhirdetést a bemutatók között, 16.30 órakor tartják. A szervezők gondoltak a gyerekekre is, őket a Fanyűvő Játékpark játékai mellett kézműves foglalkozások várják a Gyermekszigetnél, Fekete Dávid mesél nekik, 16 órakor pedig Fabók Mancsi bábszínháza szórakoztatja őket. A felnőttek a Vöröskereszt sátrában szűréseken vehetnek részt, aki megéhezik, a Streetfood sarokban válogathat, 18 órától 21 óráig pedig dj szórakoztatja majd a nap végére kellemesen fáradt közönséget.

Pletser Ádám szervező, a Cutler GYM szakmai vezetője arról beszélt, megtisztelő számukra hogy kapcsolódhatnak a Sportmajálishoz, ami kiemelkedő esemény a lakosság bevonására, megmozgatására. Méltán elismert sportemberek csatlakoznak a Sportmajálishoz. Fő attrakcióként ismét együtt mozoghatunk Rubint Rékával, de itt lesz Szentgyörgyi Rómeó és Czanik Balázs is – a Cutler GYM színpadon 11 órakor kezdődnek az edzések. Lesz zumba bemutató, 16 órakor pedig egy újdonságot, látványos bothúzó versenyt tekinthetnek meg az érdeklődők. A Prémium Zrt. színpad két oldalán, a dedikáláson értékes aláírásokat gyűjthetnek be a sportrajongók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek