4 évnél régebbi cikk

Idő előtt véget ér a tablószépségverseny
Fehérvár Médiacentrum fotójaIdő előtt véget ér a tablószépségverseny

A 2019-es tablószépségversenyt kiíró Fehérvár Médiacentrum a mai napon úgy döntött, hogy azonnali hatállyal leállítja a szavazást, az eredményeket törli, a verseny ezzel véget ér. A felajánlott díjak nem kerülnek kiosztásra.

A döntés oka az, hogy megkérdőjeleződött a szavazás tisztasága: a közösségi médiában és a városi közbeszédben egyaránt olyan híresztelések keltek lábra, melyek bizonyíthatatlanságuk ellenére alkalmasak arra, hogy a verseny egészébe vetett bizalom meginogjon. A döntésről és hátteréről Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum igazgatója az alábbiakat nyilatkozta az fmc.hu-nak:

„A tablószépségverseny egy jó szándékú kezdeményezés volt, egy kedves gesztusnak szántuk az érettségi előtt álló végzős osztályoknak, rokoni és baráti körüknek. A ballagást megelőző időszakot szerettük volna egy könnyed, de mégis közösségformáló versengéssel gazdagítani, mely a város egészét megmozgatja. A szavazáshoz egy nemzetközileg elismert és széles körben használt platformot vettünk igénybe, ennek ellenére számos jelzést kaptunk versenyző osztályoktól és olvasóinktól, hogy nem garantálható a szavazás tisztasága, így az eredménye is kétségessé válhat. Mivel a tablószépségverseny célja a közösségépítés volt, nem pedig az indulatok felkorbácsolása, így azt a döntést hoztuk, hogy a versenyt lezárjuk, a szavazást töröljük, a díjakat nem osztjuk ki. Az önkormányzat által felajánlott pénzösszeget a Fehérvár Médiacentrum megduplázza, és a teljes összeg az Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíj keretét fogja bővíteni. Így a következő tanév során minden mostani végzős középiskolásnak lesz esélye abból támogatást elnyerni. Olvasóinknak köszönjük az érdeklődést és a szavazatokat, az osztályoknak azt, hogy részt vettek a versenyen, sikeres érettségit, szakmai vizsgát kívánunk valamennyi végzős diáknak!”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek