Rain6 °C
2021. április 13. kedd Ida
Menü
Házhozszállítás

Világbajnokságon remekeltek a Sárosdi Kempo SE sportolói

Tóth Daniella, Pinke Lilla és Polgár Tamás is harcolt a páston az idei Word All-Styles Championship rendezvényen. A Sárosdi Kempo SE színeiben indulók arany, ezüst és bronzérmekkel tértek haza a kempo VB-ről.

A portugáliában megrendezett viadalon a 18 fős magyar zen bu kan kempo válogatott összesen 37 aranyat - ebből 2 bajnoki öv -, 27 ezüstöt és 18 bronz éremet szerzett.

A Sárosdi Kempo SE színeiben indulók - érmeikkel (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
A Sárosdi Kempo SE színeiben indulók - érmeikkel (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

A Sárosdi Kempo SE képviselői ebből az alábbi eredményekkel büszkélkedhetnek:

Tóth Daniella:
Light Kick: II. helyezés
Formagyakorlat: II. helyezés
Zenés: III. helyezés
Önvédelem: III. helyezés
Gi: I. helyezés
NoGi: I. helyezés
Rumbel Sparring: III. helyezés

Pinke Lilla:
Rumbel: II. helyezés
NoGi: I. helyezés
Stop Semi: III. helyezés
Önvédelem: II. helyezés
Light kick: III. helyezés
Gi: I. helyezés 

Polgár Tamás:
Gi: II. helyezés
NoGi: II. helyezés

Tóth Daniella, Polgár Tamás és Koncz Gábor (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Tóth Daniella, Polgár Tamás és Koncz Gábor (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

„Tudtam, hogy a lányok nagyon jók lesznek a földharcban. Komoly állóharcaik voltak, és akiket nem tudtak legyőzni állva, azokat fölényesen lenyomták a földön, kopogtatással nyertek. Szerencsére a mérkőzések alatt nem sérült meg senki, holott itt jobban engedik az erős ütéseket. Mindenki nagyon kihajtotta magát, sok meccs volt sok ellenféllel. Rendkívül elégedett vagyok velük.” – nyilatkozta Koncz Gábor, a fiatalok edzője – „Tomira is nagyon büszke vagyok. Igaz, hogy most nem sikerült neki az arany, de az ezüst is nagyon nagy dolog, mert elsősorban azzal foglalkozott, hogy a világbajnokságra felkészítse a többieket, és csak másodlagosan volt ideje saját magára.”

Koncz Gábor szerint a szervezés – ahogyan mindig, úgy most is – nagyon jó volt. Persze, vannak olyan bírók, akiknek a pontozása lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, de ők is mindig következetesek, és nagyon felkészült a gárda.

Tóth Daniella és Pinke Lilla edzőjükkel, Koncz Gáborral (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Tóth Daniella és Pinke Lilla edzőjükkel, Koncz Gáborral (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

„Lilla most repült először, ezért nagy élmény volt neki az út, s kiváltképp az, hogy még az óceánhoz is kijutottunk.” – mesélte Gábor – „Az első nap lehetőségünk nyílt fürödni. Igaz, hogy tíz fokos volt a víz, de belementem én is.”

Mivel szeretek kirándulni, felfedezni, fotókat készíteni, örültem az első és utolsó napi szabadidős programnak.” – tette hozzá Lilla – „Nagyon jó volt első nap az óceáni fürdőzés, az utolsó napon pedig a lisszaboni kis kirándulás. Az is szerencsés  volt, hogy minden este időben visszatérhettünk a szállásunkra, így fel tudtunk fedezni a várost és a helyi kis éttermekben vacsorázhattunk. Hangulatos városka volt, szűk utcákkal és egy csodálatos parkkal, ahol egymás mellet fotózhattam fenyő, pálma és eukaliptusz fákat.”

Pinke Lilla - Tóth Daniella, Burián Bendegúz és Koza Márk társaságában (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Pinke Lilla - Tóth Daniella, Burián Bendegúz és Koza Márk társaságában (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

Lillának ez volt az első Portugál WAC versenye. Mint mondta: Az itthoni VB-től leginkább abban különbözött ez számára, hogy itt még a light-kategóriában is lehetett/ muszáj volt kemény ütésekkel dolgozni a pontokért, a győzelemért.

Lilla a páston (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Lilla a páston (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

„Nagy élmény volt egy hatalmas 18 pásttal berendezett csarnokban versenyezni. Jó volt megismerkedni sok nálam idősebb, tapasztaltabb válogatott ZBK harcossal.” – mesélte – „A stop semi és light contact küzdelmeknél sajnáltam, hogy nem sikerült döntőbe kerülnöm a hét nevezőből. Mindkét számban szoros küzdelem volt az elődöntőben. Az idei itthoni versenyre az állóharc technikáimat szeretném leginkább fejleszteni. Az én kategóriámban a technikai számokban nagyon erős volt a portugál csapat, a küzdelmekben pedig a francia válogatottból kerültek ki az igazán erős ellenfeleim. A technikai számokat sikerült hiba nélkül bemutatni, a küzdelmekben pedig szerintem a maximumot hoztam ki magamból. Igazából elégedetten utaztam haza, szerencsére sérülés nélkül.”

 Lilla a dobogón (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Lilla a dobogón (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

 A fiatal lány következő versenye 2019. május 25-én Gyöngyösön lesz, a Sport Kempo Hungarian Open.

A Sárosdi Kepo SE másik képviselője, Tóth Daniella szerint az idei válogatott egy nagyon jó csapatot alkotott.

Amikor nem versenyeztünk, mindig sikerült ellazítaniuk, mert egyébként nagyon izgulós vagyok.” – árulta el – „Az előző évekhez képest a verseny lebonyolítása sokat fejlődött. Két évvel ezelőtt volt olyan, hogy hajnalban kettőkor mentem fel bunyózni, idén viszont minden nap hét óra környékén már végeztünk. Mint az előző években, úgy idén is az állóharcos versenyszámokban több erős, ügyes ellenfelem volt, akiket Gi és NoGi földharcban is háromszögfojtással kopogtattam, így világbajnok lettem."

Tóth Daniella (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Tóth Daniella (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

"Formagyakorlatban és light kickben 2. helyezést értem el, önvédelemben, rumble sparringben és kreatív formagyakorlatban a dobogó 3. fokára állhattam. Idén indultam először kreatív, zenés formagyakorlatban, amibe nagyon sok munkát és időt fektettem. Félelmetesnek tűnt, hogy a színpadon, nagyon sok ember előtt kell majd bemutatnom a gyakorlatot, de amikor felmentem, sikerült annyira a zenére koncentrálnom, hogy ezeket a zavaró tényezőket észre sem vettem. Nagyon jól sikerült, és jó érzés volt úgy lejönni a színpadról, hogy elégedett voltam magammal, ami elég ritka, mert a kempo terén maximalista vagyok. Ezért erre a 3. helyezésre vagyok a legbüszkébb.”

Daniella - verseny közben (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Daniella - verseny közben (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

Daniella amikor nem versenyzett, akkor segített bíráskodni is, amit nagyon élvezett. Összességében elégedett az eredményeivel. Úgy gondolja, hogy jól teljesített a versenyen, de hozzátette, hogy mindig van hova fejlődni. A kempo mellett október óta jár heti egy box edzésre a Videoton Box Clubba is. Egyébként most mindenképpen a földharcban szeretne fejlődni, a közeljövőben tervezi, hogy eljár majd judo edzésekre is.

 Daniella edzőjével, Koncz Gáborral (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Daniella edzőjével, Koncz Gáborral (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

A következő nagy megmérettetése neki is a gyöngyösi Hungarian Open lesz.

Az idei évben is sikerült a Székesfehérvári Kempo Egyesületnek versenyzőket delegálnia  a szövetség válogatottjába. Koza Márkot, Burián Bendegúzt és Burián Bencét edzőként kísérte el a megmérettetésre mesterük, Polgár Tamás, aki emellett versenyzőként is tatamira lépett Gi és Nogi Submission versenyszámokban.

A tanítványok felkészítése mellett mestereim, Kordás István és Koncz Gábor irányításával én is edzettem a portugáliai világbajnokságra. Ezúton is köszönöm a segítségüket!” – nyilatkozta Polgár Tamás – „Ezt sokszor nem volt egyszerű megoldani sem időben, sem energiában, mivel az edzéstartás egy folyamatos felkészültséget és fejlődést, tanulást követel meg tőlem. Próbálok mindig új és hatékony ismereteket átadni a tanítványoknak, és az edzéseket is változatossá tenni.”

Polgár Tamás (Fotó: Sárosdi Kempo SE)
Polgár Tamás (Fotó: Sárosdi Kempo SE)

Tomi a világbajnokságon NoGi földharcban egy azeri ellenfél legyőzésével került a döntőbe, GI földharcban pedig egy portugál harcoson túljutva döntőzött. Mindkét versenyszámban egy felkészült magyar kempós válogatott társával került össze, aki ellen sajnos mindkétszer alul maradt, így a dobogó második fokára állhatott fel. – Ami nagyon szép eredménynek számít!

Gratulálunk a versenyzőknek a csodálatos eredményekért!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Egyre többen jelentkeznek a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusára
  Egyre többen jelentkeznek a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusára
 • Idén is megtartják a Csíki Versünnepet
  Idén is megtartják a Csíki Versünnepet
 • Általános iskolásoknak hirdetett pályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár
  Általános iskolásoknak hirdetett pályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár
 • Elkezdődötek az általános iskolai beiratkozások
  Elkezdődötek az általános iskolai beiratkozások
 • De La Soul, Roxette, Bee Gees, Republic – ezt hallgatta a világ 30 esztendeje
  De La Soul, Roxette, Bee Gees, Republic – ezt hallgatta a világ 30 esztendeje
 • Koronavírus - egyre többen regisztrálnak az oltásra
  Koronavírus - egyre többen regisztrálnak az oltásra
 • Koronavírus - 291-en haltak meg, 5077 új fertőzött egy nap alatt
  Koronavírus - 291-en haltak meg, 5077 új fertőzött egy nap alatt
 • Pályakarbantartási munkálatok indulnak kedden - Fehérvárt is érintik
  Pályakarbantartási munkálatok indulnak kedden - Fehérvárt is érintik
 • Tavaszi nagytakarítás - a Vadex is csatlakozott
  Tavaszi nagytakarítás - a Vadex is csatlakozott
 • A héten lesznek az általános iskolai beiratkozások
  A héten lesznek az általános iskolai beiratkozások
 • Koronavírus - Szlovénia enyhít a korlátozásokon
  Koronavírus - Szlovénia enyhít a korlátozásokon
 • Agrárcenzus - 234 ezer gazdaságot írtak össze tavaly
  Agrárcenzus - 234 ezer gazdaságot írtak össze tavaly
 • Oltások - hétről hétre többen kérik
  Oltások - hétről hétre többen kérik