4 évnél régebbi cikk

Csomagolásmentes május - vásárolj hulladék nélkül!
Csomagolásmentes május - vásárolj hulladék nélkül!

Csomagolásmentes május néven egész hónapos eseményt szervez a JÖN Alapítvány és a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi. Nincs más dolgod, mint olyan termékeket vásárolni, amelyek nincsenek agyoncsomagolva mindenféle műanyag hulladékkal, majd pár kattintás után feltölteni a fotókat Instagramra vagy Facebookra. Egyszerű, de nagyszerű!

A csomagolásmentes május olyan kihívás, amely nincs helyhez kötve, egyetlen alkotóelemre van szüksége: rád!. Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és a sok réteggel csomagolt termékek megvásárlását.

A figyelemfelkeltő eseményhez bárki csatlakozhat, csak egy feltétele van:

  • A vásárlásod után készíts egy képet, bemutatva ezzel, hogy bárki képes hulladék nélkül vásárolni,
  • Ösztönzésként pedig ossz meg egy fotót, amin hulladék nélkül vásároltál: biggyeszd a #hulladéknélkül hashtaget a kép alá, majd töltsd fel az Instagramra vagy Facebookra - a posztolók között többféle hasznos ajándékot sorsolnak ki a szervezők, többek között száz százalékos szövetszatyrokat

A csomagolásmentes május akció a következő elemek tartalmazza:

Szemléletformálás: Vásárolj hulladék nélkül minimalizálva a hulladéktermelésedet. Cél a “zero waste” vásárlás, az agyoncsomagolt termékek mellőzése.

Alternatívák bemutatása: A JÖN Alapítvány programjain és felületein megismerheted az alternatív csomagolási lehetőségeket.

Események: A harminc napos kihívások világszerte egyre népszerűbbek. 2019-ben is lesz csomagolásmentes flashmob, május 12-én, szombaton a budapesti Lehel piacon.

A csomagolásmentes májushoz ide kattintva tudsz csatlakozni, illetve további infókat a JÖN Alapítvány hivatalos honlapján találhatsz. Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország! Hajrá, hajrá!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek