4 évnél régebbi cikk

Ennyi volt a LeBaron Club, de vajon mi lesz a helyén?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Ennyi volt a LeBaron Club, de vajon mi lesz a helyén?

Ősztől nem LeBaron Club lesz a strand melletti szórakozóhely neve. A záróbulit két hónapja tartották, de már készül az új hely, melynek a neve sem titok. Az N-Joy új dizájnnal, megújuló belső térrel, hétköznapokon pedig étteremmel lesz Fehérvár legújabb szórakozóhelye. Legkésőbb szeptember végén nyitnak.

A LeBaron Club Székesfehérvár egyik legnagyobb múltú szórakozóhelye - volt. A strand melletti épületben huszonhat éve működik diszkó, bár volt korábban a hely neve más is, a többség mégis Le Baronként ismeri és emlegeti. Legutóbb tavaly októberben nyitottak ki az eredeti névvel, némileg megújulva és nagy tervekkel. A cél egyértelmű volt: legyen Fehérváron is egy igazi prémium szórakozóhely.

Bő fél év alatt a sok tematikus este mellett (latin, csajos, R&B stb.) rengeteg sikeres classic house és clubhouse bulit is tartottak itt, ennek ellenére a tulajdonos úgy döntött: május közepén lesz az utolsó buli a Szabadságharcos úti klubban, utána inkább egyéb üzleti érdekeltségeire szeretne koncentrálni. Az ingatlan azonban továbbra szórakozóhely marad, de már egy új bérlő működteti tovább a teljesen átalakuló diszkót. A társaság üzletvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy

az új hely neve N-Joy lesz.

A névváltást azzal indokolja az üzletvezető, hogy szeretnének tiszta lappal kezdeni. Véleményük szerint az elmúlt huszonhat évben legalább annyi rossz dolog is társult a szórakozóhely korábbi nevéhez az emberek fejében, mint amennyi jó, ezért bár üzletileg rövid távon lehet, hogy egyszerűbb lenne a régi névvel nyitni, de hosszú távon biztosak benne, hogy megtérül a váltás. 

Ezzel párhuzamosan teljesen új dizájnt kap a klub, máshol lesznek a színpadok, új öltözőt alakítanak ki a fellépőknek. Az előző fél év hibáiból tanulva lényegesen szélesebb közönséget céloznak meg: az N-Joy a 25 pluszos korosztály első számú szórakozóhelye szeretne lenni. Elképzeléseik szerint a péntekek inkább a fiatalabbaké lehetnek, míg a szombatok főszereplői többnyire az elmúlt harminc év slágerei lesznek, így utóbbi napra nem terveznek minimalt és technót sem. Úgy fogalmaz, hogy

az N-Joy egy igazi diszkó klub lesz. 

Aki a strand melletti épületnél jár mostanában, az a főbejárat előtt egy kék konténert láthat. Az átalakítás zajlik, előbb-utóbb pedig a fehér árkádok fölé festett, a környék látképének évek óta szerves részeként funkcionáló neonzöld Club Le Baron felirat is eltűnik majd.

Az N-Joy azonban nem kizárólag egy klasszikus szórakozóhely lesz. Úgy tervezik, hogy a hétköznapokon étteremként is működik majd a hely, de alkalmas lesz egy-egy zártkörű vagy céges rendezvény lebonyolítására is. Ez azonban már a valamivel távolabbi jövőben várható, és inkább az ősz végére, a tél elejére érhetik el ezt az állapotot.

Egyelőre még rengeteg a munka, ezért nem is szervezik még az N-Joy nyitóbuliját. Az biztos, hogy

legkésőbb szeptember 28-án már működni fog a diszkó,

ezen a napon ugyanis Fehérvárra érkezik a Disco*s Hit. Most úgy tervezik, hogy szeptember közepén, vagyis néhány héttel a nagy buli előtt azért már nyitva lesz a hely, de akkor sem esnek kétségbe, ha erre a hétvégére csúszik végül a nyitás.

Nem a LeBaron Club májusi bezárása és az N-Joy szeptemberre tervezett nyitása az egyetlen változás mostanság a székesfehérvári klubéletben. Néhány napja számoltunk be arról, hogy a tavaly ugyancsak nagy reményekkel indult Club Le Grand XXL valamivel több mint tíz hónap után múlt hétvégén húzta le a rolót.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek