4 évnél régebbi cikk

Horgásztábort szerveztek a beteg sárbogárdi kisfiúért
Horgásztábort szerveztek a beteg sárbogárdi kisfiúért

Verőfényes napsütés, természet, gyerekek és jókedv. Horgásztábort szervezett a székesfehérvári Köztéri kincs megálmodója, Varga-Horváth Melinda. A kezdeményezés egy sárbogárdi fiú kérésére jött létre.

Csoportos vetélkedők, sorversenyek és a várva várt horgászverseny. Tábort rendeztek Székesfehérváron a Palotavárosban pecakedvelő fiúknak, lányoknak. A rendezvényt egy igazi harcos, a sárbogárdi Erős Balázs gyógyulása érdekében szervezték.

Balázsnál nyolc éve Evans-szindrómát diagnosztizáltak: ez egy ritka autoimmun betegség, amelyben a szervezet antitesteket termel, amelyek elpusztítják a vért. Betegsége gyógyítható, hamarosan kiveszik a lépét. Ezután következik a felépülés, és Balázs újra hódolhat a szenvedélyének.

"Imádok horgászni. Igazából az lett most az életem nagyjából a betegségem miatt. Nem tudok ugye más sportot csinálni, futni ilyesmiket, és a horgászat lett a hobbim" - mesélte Erős Balázs.

A rendezvényt hétköznapi hős, Varga-Horváth Melinda a Köztéri kincs megálmodója szervezte, társával együtt segítenek a rászorulókon. Balázs kérésére az interneten talált rá.

"Úgy döntöttem, hogy ő megérdemli azt, hogy boldoggá tegyem neki ezt az egy hetet. Sajnos ebből csak két nap lett, mert közben súlyosbodott az állapota. Nagyon sok jó ember van itt a horgászok között, és iszonyatos erővel pár nap alatt összejöttek az adományok, többnyire magánemberektől. Persze a Hofesznek és a Mohosznak is nagyon sokat köszönhetünk, mert partnerek voltak mindenben" - tudtuk meg Varga-Horváth Melindától.

Balázs az egyhetes táborban rosszulléte miatt csak két napon tudott részt venni, de a kevés idő ellenére is sokat pecázott, több halat is fogott, emellett számtalan meglepetést és rengeteg szeretetet kapott.

A rendezvény vége a díjkiosztóval zárult. A legnagyobb győztes Balázs lett. Mint mondja, felemelő érzés volt neki ez a két nap. Újult erővel áll a műtét elébe, a többiek pedig várják vissza szeretettel.

A horgásztáborról a Fehérvár Televízió készített bővebben anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek