4 évnél régebbi cikk

Esernyős flashmob lesz Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Esernyős flashmob lesz Székesfehérváron

2003. augusztus 27-én rendezték az első magyar flashmobot, ami ugyan nem felelt meg a flashmobok egyik legfontosabb szabályának, de legalább az első volt. Tizenhat évvel később ugyanezt megismétlik Fehérváron, az Országalmánál. Bárki részt vehet rajta, akinek van öt perce és egy esernyője.

A jó flashmob ereje a meglepetésben rejlik, éppen ezért minél kevesebben tudnak róla, annál jobb. Akkor igazán hatásos a magyarul borzasztóan hangzó villámcsődület névre keresztelt megmozdulás, ha a közönségnek az első pillanatig fogalma sincs arról, hogy mibe csöppent. Az egész lehetőleg ne legyen több pár percnél, de az olyan pér perc legyen, amit senki nem felejt el, aki ott volt. A flashmobnak a meghökkentésen kívül lehet valamilyen konkrét célja is, de az is bőven elég, ha csak egyszerűen valami szokatlan történik.

Az első magyar flashmob a fentiek közül nagyjából egyiket sem tudta. De legalább az első volt.

2003 májusában tartották az első flashmobot a világon, alig három hónappal később pedig Magyarországon is megérkezett az új őrület. A helyszín a budapesti Deák Ferenc tér, az időpont pedig augusztus 27., este hét óra. Facebook híján különböző netes fórumokon terjedt a hír, a végére annyira nem volt már váratlan és meglepő az egész, hogy még a rendőrség is kiküldött néhány járőrt a helyszínre, biztos, ami biztos. Néhány perccel a meghirdetett kezdési időpont előtt pedig a téren gyülekezők jórésze a flashmob miatt érkezett, tehát valójában alig volt olyan a templom környékén, akit meg lehetett volna hökkenteni.

A feladat roppant egyszer volt: a résztvevők vigyenek magukkal esernyőt, amikor a templomban megkezdődik az este hétkor esedékes harangzúgás, mindenki nyissa ki az ernyőt, majd a harangozás végén csukja össze és menjen haza békével. Ennyi. 

Még a tv2 híradója is küldött egy stábot az eseményre:

Ettől függetlenül az első volt, vagyis ennek az olykor tisztázatlan, zavaros flashmob-dolognak a hazai úttörője. És ha már így alakult (meg eszünkbe jutott), akkor igazán meg is emlékezhetnénk az első kurta-furcsa magyar flashmobról Székesfehérváron is.

Az időpont ugyanaz, csak tizenhat évvel később, vagyis 2019. augusztus 27. (kedd), 19 óra. A helyszín ezúttal a Városház tér, azaz az Országalma környéke. Puerto rico dating is a very popular place to go. Many Puerto Ricans travels to the United States and Canada to seek out romance, friendship, and even marriage. Puerto Rico dating is so popular, there are many dating websites that cater to the Puerto Rican population, and they do provide excellent services. Here is some basic information on Puerto Rico dating sites that will give you a good idea of what is available. A feladat sem változott: minden résztvevő hozzon magával egy tetszőleges esernyőt, amit abban a pillanatban nyisson ki, amikor megkezdődik a harangozás. Ez nagyjából három percig tart (lemértük), majd a végén csukjuk össze az ernyőket és már mehet is mindenki a dolgára.

Ha van öt perced és egy esernyőd, legyél ott. A nosztalgia-flashmob hivatalos Facebook-eseményét itt találod:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek