Partly cloudy3 °C
2021. január 27. szerda Angelika
Menü
Házhozszállítás

Dupla esküvőt tartottak a Hiemer-házban

Dupla esküvőt tartottak a Hiemer-házban
Két ifjú párt adott össze a polgármester (Fotó: Simon Erika)

Meghitt, boldog pillanatok, rendhagyó ceremónia - különleges menyegzőt tartottak a Hiemer-házban szeptember 20-án. A volt állami gondozott fiatal párokat Cser-Palkovics András, városunk polgármestere adta össze.

A rendhagyó esküvő vőlegényei olyan fiatalok, akik állami gondozásban nevelkedtek, most úgy döntöttek, egy életre összekötik sorsukat menyasszonyaikkal a város polgármestere előtt. Nem ez volt az első ilyen különleges esemény, tavaly tripla esküvőt tartottak ugyanitt, szintén állami gondozott fiataloknak.

Az állami gondozott fiatalokat évek óta támogatja a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület, amely ezúttal is segítséget nyújtott a két fiatal párnak esküvőjük megszervezésében, kivitelezésében.

Nagy Albert és Spanner Ramóna (asszonyneve Nagy Albertné), illetve Balázs András és Molnár Mónika (asszonyneve Balázs Mónika) mondták ki a boldogító igent. Mindkét párnak van már gyermeke, és mindegyiküknél úton vannak a kistestvérek.

Az idei esküvő is nagy önkéntes összefogással valósult meg: a jegygyűrűk, az esküvői ruhák, a cipők, a frizura, az ünnepi smink, a fotózás, a fogadás a menyasszonyi tortával és az ajándék nászút mind nemes felajánlásoknak köszönhetően tehették valóban emlékezetessé a nagy napot.

A szertartáson részt vett az eddig összeházasodott öt „Vigyázó kezes” pár gyermekeikkel, a koszorúslányok is az ő kislányaik voltak. Janó Andorné, az egyesület elnöke felajánlott festményeket adott át az ifjú feleségeknek és férjeknek a szertartás után. Az ünnepi esemény megszervezésével és az otthonteremtéshez nyújtott tanácsadással az a céljuk továbbra is, hogy a fiatalok vállalják fel hivatalosan is kapcsolatukat, és kövessék a hagyományos családmodellt – ha szerény körülmények között is, neveljék fel gyermekeiket, becsüljék társukat, és példát mutatva saját gyermekeiknek is, teremtsék meg a vágyott családot.

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

 • Sokan kötnek házasságot
  Sokan kötnek házasságot
 • Kiemelt figyelem az időskorúak és az újszülöttek támogogatására
  Kiemelt figyelem az időskorúak és az újszülöttek támogogatására
 • Online nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem
  Online nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem
 • Ma van a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja
  Ma van a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

A hét sztorija

Eseménynaptár