4 évnél régebbi cikk

Fáj a fejed? Segíthet az ingyenes látásvizsgálat!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Cserta Optika
Fáj a fejed? Segíthet az ingyenes látásvizsgálat!

A látás hónapja programsorozat az idén a látás fontosságának a kiemelésével szem védelmével, egészségének megőrzésével foglalkozik. A kampány idei mottója: Fontos a látásom. Ennek jegyében október 31-ig ingyenes látásellenőrzésre és szaktanácsadásra várják az érdeklődőket Székesfehérváron a Cserta Optika Távírda u. 25 szám alatti üzletében.

A külvilágból érkező információk nyolcvanöt százalékát a látás által kapjuk a külvilágból. A digitális eszközök által kibocsátott kék fény elleni védelem idén is kiemelt témája a kampánynak.

A digitális eszközök egyre inkább a hétköznapok részévé váltak, és az általuk kibocsátott kék fény korosztálytól függetlenül mindenkit érint. E téren különösen fontos a megelőzés, mivel az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek káros hullámhossztartományt sugároznak a retinára.

A kampány során fókuszba helyezik a progresszív lencséket is, mint a legmodernebb, legkomplexebb optikai megoldásokat.

Az éleslátás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet és egyben lehetőség is, melynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy tanulmányaink során, röviden teljesebb életet élhetünk. Egy helyesen elkészített szemüveg vagy kontaktlencse nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés.

A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése.

Ez nem csak saját magával szemben felelőtlenség, hanem a közlekedésben sem tud felelősségteljesen részt venni.

Az ingyenes látásvizsgálaton részt vevők között idén értékes lencséket, ajándékokat és egy kétszemélyes wellness hétvégét is kisorsolnak a kezdeményezésben résztvevő kiemelt optikák, így a Cserta Optika is.

"A szűrés kiemelten fontos és minden korosztálynak ajánlott, különösen negyven éves kor felett, amikor megnő az esélye a szemben is az elváltozásoknak, illetve a közeli látásunk is romlik. A látáskorrekció hiánya pedig komoly tünetekkel, fáradékonysággal, fejfájással és fényérzékenységgel is jár" -hívta fel a figyelmet Cserta János optometrista, látszerész mester.

Cserta Optika
Székesfehérvár, Távírda u. 25. Tel.:06-22/507-360
www.csertaoptika.hu
www.facebook.com/csertaoptika1

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek