4 évnél régebbi cikk

Befejeződött az útfelújítás az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán
Fehérvár Médiacentrum fotójaBefejeződött az útfelújítás az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán

A 90-es és a 96-os kilométerszelvények közötti felújítási munka befejeződött. A közlekedők már a felújított pályaszakaszt használhatják.

Az M7-es autópálya minden nap rendkívül nagy forgalmat bonyolít le. Azonban ahhoz, hogy a közlekedés még biztonságosabb legyen, elkerülhetetlen volt az autópálya ezen szakaszának korszerűsítése, fejlesztése. Hétfőtől már birtokba is vehették az autósok a felújított szakaszt. A fejlesztés tavaly kezdődött és három ütemben valósulhatott meg. Az első 2018 őszén, míg a második 2019. május közepén fejeződött be. Most pedig a harmadik, befejező ütem is elkészült, így hétfőtől a közlekedők már a felújított pályaszakaszt használhatják az autópálya Letenye felé vezető oldalán.

A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között végezték el a munkálatokat, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál. A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon újult meg a pálya. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból valósult meg a fejlesztés.

Az összesen 20 kilométert érintő felújítás befejező üteme a 90-es és a 96-os kilométerszelvények között idén szeptember 14-én indult el és a terveknek megfelelően mostanra meg is nyitották azt az autósok előtt, így a Sóstói pihenőhely és töltőállomás is újra használható.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek