Partly cloudy7 °C
2021. január 20. szerda Sebestyén
Menü
Házhozszállítás

Befejeződött az útfelújítás az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán

Befejeződött az útfelújítás az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán
(Fotó: Fehérvár Televízió)

A 90-es és a 96-os kilométerszelvények közötti felújítási munka befejeződött. A közlekedők már a felújított pályaszakaszt használhatják.

Az M7-es autópálya minden nap rendkívül nagy forgalmat bonyolít le. Azonban ahhoz, hogy a közlekedés még biztonságosabb legyen, elkerülhetetlen volt az autópálya ezen szakaszának korszerűsítése, fejlesztése. Hétfőtől már birtokba is vehették az autósok a felújított szakaszt. A fejlesztés tavaly kezdődött és három ütemben valósulhatott meg. Az első 2018 őszén, míg a második 2019. május közepén fejeződött be. Most pedig a harmadik, befejező ütem is elkészült, így hétfőtől a közlekedők már a felújított pályaszakaszt használhatják az autópálya Letenye felé vezető oldalán.

A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között végezték el a munkálatokat, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál. A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon újult meg a pálya. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból valósult meg a fejlesztés.

Az összesen 20 kilométert érintő felújítás befejező üteme a 90-es és a 96-os kilométerszelvények között idén szeptember 14-én indult el és a terveknek megfelelően mostanra meg is nyitották azt az autósok előtt, így a Sóstói pihenőhely és töltőállomás is újra használható.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Autót égetett egy férfi Ercsiben
  Autót égetett egy férfi Ercsiben
 • Mérsékelt maradt a koronavírus-koncentráció a fehérvári szennyvízben
  Mérsékelt maradt a koronavírus-koncentráció a fehérvári szennyvízben
 • Szombaton lesznek a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgák
  Szombaton lesznek a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgák
 • Némafilmekehez írtak ki zenei pályázatot itthon
  Némafilmekehez írtak ki zenei pályázatot itthon