4 évnél régebbi cikk

A Vidi nagyot javított, de van olyan fehérvári csapat, ahol csökkent a nézőszám
·Sportsport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
sportstatisztika.blog.hu
A Vidi nagyot javított, de van olyan fehérvári csapat, ahol csökkent a nézőszám
·Sportsport·Utolsó frissítés: undefined

A MOL Vidi, az Alba és az Alba FKC meccsein nőtt a nézők száma, de akad olyan fehérvári csapat, ahol minimálisan csökkent a meccsek látogatottsága a sportstatisztika.blog.hu kimutatása alapján.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is rengeteg érdekességet mutat a sportstatisztika.blog.hu összeállítása, mely a magyar bajnokságok nézőszámait összesíti a legnagyobb érdeklődéssel követett csapatjátékok esetében. A legfrissebb lista a 2019/2020-as szezon meccseit összesíti október 31-ig bezárólag. Ez alapján hazánkban továbbra is a Ferencváros labdarúgó csapatának bajnokijait látogatja a legtöbb néző, átlagosan 10.333 szurkoló.

A lista első öt helyén egyébként kivétel nélkül labdarúgó klubok állnak, a második az élvonal újonca, a Zalaegerszegi TE, míg a harmadik helyen a MOL Fehérvár FC áll, amely a szezon eddig részében átlagosan 5151 néző előtt játszotta bajnoki mérkőzéseit. A Vidi egyébként ezzel jelentősen javított a legutóbbi idény nézőszámán, igaz, az akkori 3126 nézőnek a szezon első felében még Felcsútra kellett meccsre járnia.

A negyedik DVTK és az ötödik DVSC után jön az első olyan csapat, amely nem a labdarúgó bajnokságban szerepel, a Győri Audi ETO KC hazai bajnokijait 3201 néző előtt játssza. A győri kézisek mögött a hetedik helyen a Hydro Fehérvár AV 19 áll, a fehérvári hokisok ebben az idényben meccsenként 3026 szurkoló előtt kergetik a pakkot, ez kisebb visszaesés a 2018/2019-es idény 3132 nézőt hozó átlagához képest.

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata az aktuális lista lezárásáig mindössze két hazai bajnokit játszott a 2019/2020-as szezonban, ez alapján az összesítés 22. helyén áll 1900 nézővel, ami lényegesen jobb az előző szezonnál, igaz, akkor a bajnokság végén az alsóházban vívott meccsek erősen levitték az átlagot. Az Alba Fehérvár KC az elmúlt idény 619 nézője után a most futó pontvadászatban minimálisan javított, átlagosan 641 szurkoló követi a Köfém Sportcsarnokban az Alba meccseit, a klub ezzel a 62.

A listán megtaláljuk a Fehérvári Titánok jégkorongozóit is, ők 325 nézővel a 83. helyen állnak. A fehérvári klubok mellett több megyei egyesület is ott van a listán: a labdarúgó klubok közül az élvonalbeli Puskás Akadémia FC 1930 nézővel a 18., az NBII-ben szereplő Aqvital FC Csákvár pedig 456 szurkolóval a 74. Dunaújváros két csapattal képviselteti magát a listán, a női kézisek 683 nézővel az 58., az Acélbikák jégkorongozói pedig 638 szurkolóval a 63. pozíciót foglalják el.

A teljes, 112 csapatot rangsoroló összeállítást itt tekinthetitek meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek