4 évnél régebbi cikk

A Mol Fehérvár és az AV 19 is a legnézettebb magyar csapatok között
Fehérvár Médiacentrum fotója
sportstatisztika.blog.hu
A Mol Fehérvár és az AV 19 is a legnézettebb magyar csapatok között

A MOL Fehérvár FC és a Hydro Fehérvár AV 19 is ott van a legnépesebb szurkolótáborral rendelkező magyar csapatok között, ráadásul a vidéki városok közül csak Székesfehérvár ad kettőt az első tízbe a meccsek tekintetében leglátogatottabbnak számító klubok ranglistáján.

A sportstatisztika.blog.hu elkészítette legfrissebb ranglistáját, amely a magyarországi meccslátogatási szokásokat veszi nagyító alapján. A 2019. december 31-ig minden adatot tartalmazó listán két fehérvári csapat is található. Az első helyen nem történt változás, itt a Ferencváros labdarúgói állnak, az ő meccseiket átlagosan 9431 néző tekinti meg. A második helyen szintén egy labdarúgóklub (az első öt helyezett egyébként ebből a sportágból kerül ki), a DVTK áll 4915 nézővel, míg a harmadik a MOL Fehérvár FC, amelynek meccseit ebben a szezonban átlagosan 4536 szurkoló látta a helyszínen.

A legjobb, nem a labdarúgó-bajnokságból érkező klub, a BL-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata - amelyet azonban a fenti együttesek mellett a Debreceni VSC és a Zalaegerszegi TE focistái is megelőznek -, a győri kézisek meccseit átlagosan 3247-en látogatják. A hetedik helyen találjuk városunk másik topklubját, a Hydro Fehérvár AV 19-et, a jégkorongcsapat EBEL-ben vívott mérkőzéseit átlagosan 3058 néző látja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Az összesen 112 csapat látogatottsági adatait feldolgozó listán a fehérvári klubok közül ott van még az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata is, mely a 24. 1533 nézővel, míg az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói épp a lista közepén, a 61. helyen állnak 593 nézővel. A Fehérvári Titánok jégkorongozói az Erste Ligában vívott meccseire átlagosan 348 néző kíváncsi, a csapat ezzel 82. a listán.

A legjobb tíz közé egyébként három fővárosi klub mellett Székesfehérvár ad kettő csapatot, míg Debrecen, Zalaegerszeg, Miskolc, Győr és Szombathely egy-egy csapattal képviselteti magát.

A sportstatisztika.blog.hu teljes listáját ide kattintva tekinthetitek meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek