4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: házhozszállítás a Városi Piacon, nyilvános az elhunytak kora, neme és betegségei - 28. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: házhozszállítás a Városi Piacon, nyilvános az elhunytak kora, neme és betegségei - 28. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

492-re főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírusos betegek száma, csökkent a betegforgalom a fehérvári rendelőkben, néhány piaci kereskedő házhoz szállítást is vállal a Városi Piacról, és a kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket.

Március 31-én reggelre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy újabb, több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az áldozatok száma ezzel 16 főre nőtt. Jó hír, hogy 3 újabb beteg meggyógyult, így 34-ről 37 főre nőtt a gyógyultak száma.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 492 fő, közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár. Elvégzett mintavételek száma 14.146 db, gyógyultak száma 37 fő, kórházi karanténban 61 fő van.

 

Kardiológus szakorvosokkal lehet nonstop telefonon konzultálni

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet telefonos konzultációt indít, két mobilszámon lehet kardiológus szakorvosoktól tanácsot kérni. Abban az esetben, ha valakinél mellkasi fájdalom jelentkezik, nehézlégzést vagy erős szívdobogást érez, vérnyomáskiugrást tapasztal vagy valami egyéb panasza van, kardiológus szakorvosoktól kérhet tanácsot.

A telefonos konzultáció nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de szakorvosok adnak tanácsot abban, hogy mi legyen a következő lépés. 

A +36 30 2606417 és a +36 30 2605339 telefonszámok folyamatosan élnek!

 

Március 31-től látható az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is a koronavírus tájékoztató oldalán

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lett, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb.

Egyúttal nyomon követhetővé tették azt is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük.

 

Négyhavi járulékot nem kell befizetnie több tízezer nehéz helyzetbe került vállalkozásnak

A globális koronavírus-járvány miatt kialakult krízishelyzetnek leginkább kitett szektorok azonnali segítséget kaptak a kormánytól a magyar gazdaság és a munkahelyek védelme érdekében.

A szakmunkás minimálbért kereső munkavállaló után mintegy 71 ezer forintról mond le havonta az államkassza, csak azért, hogy az érintett vállalkozások megőrizhessék dolgozóik állását - nyilatkozta Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára.

 

A kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket

A kormány az Országgyűléstől kapott hétfői felhatalmazása alapján elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések meghosszabbítását - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ennek köszönhetően a kabinet veszélyhelyzet végéig fenntartja az olyan családvédelmi intézkedéseket, mint a gyed, a gyes, a gyet, illetve a kórházparancsnokok megbízásáról szóló jogszabály hatályát, nem beszélve az eddig bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekről: így például a hiteltörlesztések felfüggesztéséről vagy a kata halasztásáról.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ aláhúzta, hogy a turisztikai, a vendéglátóipari, a szórakoztatóipari, a szerencsejáték-, a filmipari, az előadóművészeti, a rendezvényszervező és a sportszolgáltatást nyújtó ágazatok esetében a nem lakás céljára szolgáló helyiségre vonatkozó bérleti szerződéseket 2020. június 30-ig nem lehet felmondással megszüntetni.

A központ tájékoztatása szerint marad az a rendelkezés is, hogy a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötelezetteknek márciustól június 30-áig nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetniük.

 

A rendelést végző orvosok tájékoztatása szerint érezhetően csökkent a személyes betegforgalom a rendelőkben

A székesfehérvári lakosok, a családok megértették a Tisztiorvosi Szolgálat felhívásának a fontosságát, hogy elsőként telefonon kérjenek tájékoztatást és tanácsadást a háziorvosuktól, és csak a legszükségesebb esetben keressék fel a rendelőket.

 

Néhány piaci kereskedő házhoz szállítást is vállal Városi Piacról

 

Idén 129 nyertes pályázó kap Alba Regia Ösztöndíjat

 

Kapás Boglárka és Kozma Dominik is elkapta a koronavírust

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek - közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azok után, hogy a nap folyamán Kapás Boglárka és Kozma Dominik is bejelentette: megfertőződött.

Az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához két negatív tesztre lett volna szüksége, ebből az első sikerült is, a második azonban már pozitív lett.

Nem sokkal később Kozma Dominik az M1 aktuális csatornának szintén megerősítette, hogy neki is pozitív lett a második tesztje. "Vegyes érzésekkel fogadtam. Nem mondom, hogy nem vagyok tőle betojva. Féltem a feleségemet" - mondta a BVSC világ- és Európa-bajnoki bronzérmese, aki hozzátette, neki sincs semmi baja, egyetlen tünetet sem produkál.

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Borítókép: Székesfehérvár Vorosgondnoksága
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek