Partly cloudy14 °C
2020. október 31. szombat Farkas
Menü

Koronavírus: 3 új fertőzött Fejér megyében, 110 000 liter fertőtlenítőszer a MOL-tól, munkaszüneti napokon sincs kamionstop - 33. nap

Koronavírus: 3 új fertőzött Fejér megyében, 110 000 liter fertőtlenítőszer a MOL-tól, munkaszüneti napokon sincs kamionstop - 33. nap
24 igazoltan koronavírussal fertőzött beteg van Fejér megyében (Fotó: koronavirus.gov.hu)

733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, hétfőtől egész Magyarországon díjmentes lesz a közterületi parkolás, Budapesten nagy a kockázata a járvány berobbanásának, munkaszüneti napokon sincs kamionstop.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

 

Hétfőtől egész Magyarországon díjmentes lesz a közterületi parkolás

"A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá.

Székesfehérvár Önkormányzata már március 21-én szombat reggeltől ingyenessé tette a parkolást. Fontos, hogy ez a rendelkezés továbbra sem oldja fel a behajtási tilalmat a belváros csökkentett forgalmú részeire, ezek a korlátozások továbbra is érvényesek!

 

Megvannak a #maradjotthonFehérvár e heti kihívásának győztesei

A #maradjotthonFehérvár heti kihívása a digitális oktatásról szólt, és a zsűrinek most sem volt könnyű dolga, hiszen több tucat pályamunkából kellett kiválasztania a legkreatívabbakat.

 

Országos tisztifőorvos: Budapesten nagy a kockázata a járvány berobbanásának

A fertőzések budapesti és Pest megyei halmozódása miatt a távolságtartási és kijárási szabályok fokozott betartására kérte a fővárosban és Pest megyében élőket az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta: ha nem tartjuk be a szabályokat Budapesten és Pest megyében, a járvány robbanásának nézünk elébe, mert az igazolt fertőzöttek 62 százaléka a fővárosban, illetve Pest megyében él.

 

Több mint kétszeresére nőtt a Digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma

A közlemény szerint a kezdeményezés március 24-i bejelentése óta eltelt napokban az induló nyolcvan digitális felajánlás mellé további kilencvennégy érkezett. A digitális szektor így mostanáig összesen százhetvennégy digitális megoldással, alkalmazással, szolgáltatással segíti a veszélyhelyzethez való alkalmazkodást elsősorban a tanárok és diákok, az idősek és a vállalkozások, munkavállalók számára.

 

Munkaszüneti napokon sincs kamionstop

A közlemény szerint a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon. A kamionstop az ünnepek körüli munkaszüneti napokon, így húsvétkor sem lesz érvényben.

Emlékeztettek, a forgalomkorlátozást főszabály szerint a tavaszi hétvégéken szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig kellene alkalmazni, de az a munkaszüneti napokra is kiterjedne. Ennek megfelelően a kamionstop a következő napokban április 9., csütörtök 22 órától április 10., péntek 22 óráig, majd április 11., szombat 22 órától április 13., hétfő 22 óráig állna fenn. A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében azonban a korlátozást visszavonásig felfüggesztették.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a magyarországi vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat (Fotó: koronavirus.gov.hu)
Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a magyarországi vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat (Fotó: koronavirus.gov.hu)

 

110 ezer liter fertőtlenítőszert szállított ki a MOL

A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a MOL-LUB Kft. az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

Azt írták: a koronavírus-járvány globális elterjedésével az egész világon hatalmas lett az igény a kéz- és felületfertőtlenítők iránt. Ezért a MOL-csoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL-LUB Kft. két hét alatt átállította almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítőgyártásra. Az egység március utolsó napjaiban kezdte meg a termelést.

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • A „Pro Cultura Albae Regiae” díj odaítélésére várják a javaslatokat
  A „Pro Cultura Albae Regiae” díj odaítélésére várják a javaslatokat
 • … és mégis egyek vagyunk! – Kocsis András Sándor kiállítása
  … és mégis egyek vagyunk! – Kocsis András Sándor kiállítása
 • Hatósági házi karanténba került két bölcsődei csoport
  Hatósági házi karanténba került két bölcsődei csoport
 • 10 film szerepel az Európai Art Mozi Napok műsorán
  10 film szerepel az Európai Art Mozi Napok műsorán
 • Csendes főhajtás a katonahősök tiszteletére Székesfehérváron
  Csendes főhajtás a katonahősök tiszteletére Székesfehérváron
 • Érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét
  Érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. október 30.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. október 30.
 • November 23-tól lehet jelentkezni e-bikera
  November 23-tól lehet jelentkezni e-bikera
 • A cégek exportpiacra jutását támogatja a kormány
  A cégek exportpiacra jutását támogatja a kormány