Partly cloudy22 °C
2020. június 6. szombat Norbert
Menü

Ismét Fejérben ugrott a leginkább a koronavírusos betegek száma Pest megyén és a fővároson kívül

Ismét Fejérben ugrott a leginkább a koronavírusos betegek száma Pest megyén és a fővároson kívül
Ismét Fejérben ugrott a leginkább a koronavírusos betegek száma Pest megyén és a fővároson kívül (Fotó: fmc.hu)

Újabb 17 megbetegedést regisztráltak Fejérben, ezzel a legfertőzöttebb megyének számítunk Pest és a főváros után.

Fejérben a csütörtöki 55-ről péntekre 72-re nőtt a megbetegedések száma - áll a koronavírus.gov.hu oldal legfrissebb adataiban. Ezzel az adattal Budapest és Pest megye után a legfertőzöttebb megyének számítunk.

Ugyanakkor nemcsak Fejér megyében nőtt jelentősen a megbetegedések száma, de országosan is az eddigi legnagyobb új fertőzésszámot regisztrálták: 210 új megbetegedéssel 1190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 11 krónikus beteg, többségében idős emberek.

Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma, 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk - emelik ki a közleményben. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Felhívják a figyelmet: a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Fejér megyében péntekre 72 megbetegedést regisztráltak (Fotó: koronavirus.gov.hu)
Fejér megyében péntekre 72 megbetegedést regisztráltak (Fotó: koronavirus.gov.hu)

 

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár