3 évnél régebbi cikk

Visszatértek a régi kerékvágásba a fehérvári kézis tehetségek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba FKC Facebook
Visszatértek a régi kerékvágásba a fehérvári kézis tehetségek

A járvány miatt hozott korlátozások után, még a nyári szünet előtt visszatértek a pályára az Alba Fehérvár KC utánpótlás csapatai, míg a fiatalok edzettek, a klub remek nyári tábort rendezett a sportág iránt érdeklődő gyermekeknek.

A koronavírus alaposan átszabta a világ sportéletét, mely gyakorlatilag teljesen leállt a járvány alatt. A megbetegedések számának csökkenésével jött el a lehetőség arra hogy a sportolók visszatérjenek a pályára, nem volt ez másként az Alba FKC-nál sem, ahol az összes utánpótlás korosztály edzett, amint erre a szabályok lehetőséget biztosítottak.

- Természetesen minden szabályt betartva, mikor a Magyar Kézilabda Szövetség engedélyezte, mi elkezdtük az edzéseket – árulta el Kerékgyártó Zsolt, az Alba Fehérvár KC utánpótlás szakágvezetője -. Szerencsére nagy létszámú csapataink vannak, így csoportos foglalkozásokat alakítottunk ki, 15 főnél nagyobb társaságot nem engedtünk egyszerre a pályára. Az U13-tól az U18-ig heti 2-3 edzéssel tudtunk dolgozni az elmúlt hetekben, de a kisebb, előkészítő csapatink is edzettek már. Volt egy minimális lemorzsolódás, néhányan nem tértek vissza, de a nagy részük csak átmenetileg, az ő esetükben a szülők azt mondták, ők még várnak, hogy a járvány teljesen eltűnjön. Mindössze néhány olyan fiatal játékosunk volt, aki azt mondta, ő a karantén alatt új elfoglaltságot talált és emiatt nem folytatja a kézilabdát. Ahogy hallom a híreket más csapatoktól, más sportágakról, mi nagyon szerencsések vagyunk ebben a tekintetben.

Mivel a járvány enyhülése egybeesik a nyár beköszöntével, az edzések hamarosan be is fejeződnek. Ugyanakkor nem minden korosztályra igaz ez, az idősebbeknek nyáron is tartanak az edzők kötetlen, szinten tartó foglalkozásokat.

- A kisebb korosztályoknál, az U8-tól az U13-ig ezen héten zárul a munka, utána nyári szünetre engedjük a gyerekeket. A serdülő és az ifi csapat nem áll le teljesen a nyáron, lesz heti két közös foglalkozás, azért, hogy ne essenek ki teljesen a ritmusból. Maga a felkészülés csapatoktól függően július végén, augusztus elején indul majd, kivéve a 8 és 9 éves gyerkőceinket, nekik az iskolakezdéssel indulnak újra a foglalkozások.

Június utolsó hetében egy különleges nyári tábort is rendezett a klub, elsősorban olyan lányoknak, akik még nem kézilabdáznak ugyan, de érdekli őket a sportág. Az Alba edzői, Kerékgyártó Zsolt, Németh Gábor, Józsa Krisztián, Madár Gabriella, Bacsi Mihály, Jámbor Réka, Csernus Krisztina, Pánovics Lajos, Sénig-Molnár Judit, Udvarosné Nagy Márta, Siti Eszter és Gáspár Gabriella egy nagyon változatos és izgalmas programot állítottak össze, ami láthatóan célt ért, hiszen 57 gyermek vett részt az Alba FKC nyári táborán.

- A táborral az élményszerzés volt a célunk, és ez maximálisan megvalósult a kiváló edzőinknek köszönhetően. Sok olyan gyermek volt itt nálunk, aki a karantén után igényelte az aktivitást, mozogtak, pörögtek, jó volt látni, hogy ismét van élet a pályán. Ez főleg a nyitónapon látszott jól, akkor egy nagy, közös edzés volt, mindenki együtt mozgott. Később három csoportra bontottuk a táborozókat, így azért könnyebb volt az edzőknek megtartani a foglalkozásokat. Az edzések mellett persze rengeteg más programmal is készültünk, volt közös mozizás, strandolás, tartalmas hetet tölthettek nálunk a gyerekek - számolt be a részletekről Kerékgyártó Zsolt.

A kézis fiatalok nagy része június végén tehát pihenőre vonul, július végével azonban szépen elkezdenek majd benépesülni az öltözök és kezdődhet a felkészülés a 2020/2021-es szezon kihívásaira.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek