3 évnél régebbi cikk

156 új parkolóhely épül szeptember közepéig a fehérvári kórháznál
·Hírekparkolás·Utolsó frissítés: undefined
156 új parkolóhely épül szeptember közepéig a fehérvári kórháznál
·Hírekparkolás·Utolsó frissítés: undefined

A Kikindai utca és a Seregélyesi út sarkán is parkolhatnak a Fejér Megyei Szent György Kórházba érkezők legkésőbb szeptember közepétől. Az új parkolóhelyeket állami támogatásból alakítják ki mintegy 176 millió forintból.

Régóta húzódó problémára lesz megoldás a Kikindai utca és a Seregélyesi út sarkán épülő új kórházi parkoló. A munkaidőben szinte folyamatosan megtelt jelenlegi területtel szemben 156 új parkolóhely építését kezdték meg, az iparvágányoknál pedig további 50 helyet alakítanak majd ki a közeljövőben a Modern Városok Program keretében, mondta el az építési terület sajtóbejárásán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. 

Cser-Palkovics András hozzátette: a beruházás 176 millió forintból valósul meg, amit teljes egészében állami forrásból finanszíroznak.

Az építkezés tervezett befejezése szeptember közepe, de ha minden jól alakul, akár előbb is végezhet a kivitelező székesfehérvári Útéppark Kft.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy az eredeti tervekkel ellentétben az újratervezés után végül kevesebbet fát kellett kivágni az építési területen.

A szomszédos utcákban élők számára régóta komoly probléma volt a parkoló zsúfoltsága, mert a helyhiány miatt sokszor a házak elé álltak az autókkal az ellátásra érkezők vagy a látogatók.

Erre lehet ha nem is teljes egészében, de jelentős részben megoldás a 156 új parkolóhely, ezt már dr. Dienesné Fluck Györgyi mondta. A környék önkormányzati képviselőjét az elmúlt hetekben többen is megkeresték, hogy mi épül nagyjából az Orvosok Házával szemben, és mindenki örült, amikor megtudták, hogy új parkolóhelyeket alakítanak ki.

Borítókép: Fiers Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek