Partly cloudy25 °C
2020. augusztus 6. csütörtök Berta
Menü

156 új parkolóhely épül szeptember közepéig a fehérvári kórháznál

A Kikindai utca és a Seregélyesi út sarkán is parkolhatnak a Fejér Megyei Szent György Kórházba érkezők legkésőbb szeptember közepétől. Az új parkolóhelyeket állami támogatásból alakítják ki mintegy 176 millió forintból.

Régóta húzódó problémára lesz megoldás a Kikindai utca és a Seregélyesi út sarkán épülő új kórházi parkoló. A munkaidőben szinte folyamatosan megtelt jelenlegi területtel szemben 156 új parkolóhely építését kezdték meg, az iparvágányoknál pedig további 50 helyet alakítanak majd ki a közeljövőben a Modern Városok Program keretében, mondta el az építési terület sajtóbejárásán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. 

Cser-Palkovics András hozzátette: a beruházás 176 millió forintból valósul meg, amit teljes egészében állami forrásból finanszíroznak.

Az építkezés tervezett befejezése szeptember közepe, de ha minden jól alakul, akár előbb is végezhet a kivitelező székesfehérvári Útéppark Kft.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy az eredeti tervekkel ellentétben az újratervezés után végül kevesebbet fát kellett kivágni az építési területen.

A szomszédos utcákban élők számára régóta komoly probléma volt a parkoló zsúfoltsága, mert a helyhiány miatt sokszor a házak elé álltak az autókkal az ellátásra érkezők vagy a látogatók.

Erre lehet ha nem is teljes egészében, de jelentős részben megoldás a 156 új parkolóhely, ezt már dr. Dienesné Fluck Györgyi mondta. A környék önkormányzati képviselőjét az elmúlt hetekben többen is megkeresték, hogy mi épül nagyjából az Orvosok Házával szemben, és mindenki örült, amikor megtudták, hogy új parkolóhelyeket alakítanak ki.

Már épül az új parkoló a Seregélyesi út és a Kikindai utca sarkán (Fotó: Fiers Gábor)
Már épül az új parkoló a Seregélyesi út és a Kikindai utca sarkán (Fotó: Fiers Gábor)

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár