3 évnél régebbi cikk

Augusztustól QR kóddal érvényesíthetjük a buszjegyeket - az ellenőrzés is egyszerűbb lesz
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/volanbusz
Augusztustól QR kóddal érvényesíthetjük a buszjegyeket - az ellenőrzés is egyszerűbb lesz

Augusztus elsejétől gyorsabb és egyszerűbb lesz a mobiljegy-ellenőrzés a volánbuszokon. Az applikáción keresztül megvett jegyeket és bérleteket QR kóddal érvényesíthetik az utasok.

A Volánbusz tájékoztatása szerint QR kódot tartalmazó matricákat helyeznek ki az autóbuszokra, amelyek beolvasásával gyorsan és egyszerűen érvényesíthetitjük felszállás előtt a Közlekedési Mobiljegyeket és -bérleteket. A leolvasó legkésőbb augusztus 1-jére minden járaton elérhető lesz.

Közlekedési Mobiljegy alkalmazás egy olyan applikáció, amely bizonyos, a Volánbusz által üzemeltetett helyközi és helyi járatokon használható jegyek és bérletek mobilapplikációval történő vásárlását teszi lehetővé.

Először tehát az applikációt kell letölteni a mobilunkra. Ezt megtehetjük a Play Áruházból vagy az App Store-ból is. A letöltés és a regisztráció után a lehetséges települések közül kiválasztjuk azt, ahová jegyet szeretnénk vásárolni, beállítjuk, hogy mikortól akarunk utazni majd megvásároljuk a jegyet az applikációban.

A Volánbusz által készített videó segítséget nyújt az applikáción keresztül történő vásárlásban:

 

Az okostelefonra letölthető applikációval megvett jegyeket és bérleteket QR kóddal érvényesíthetik az utasok

Az első ajtó közelében elhelyezett matricán található QR kódot kell beolvasni az alkalmazásban ("Kódbeolvasás felszálláshoz" gomb érintésével), majd az autóbusz-vezetőnek bemutatni a képernyőn megjelenő, mozgó ábrát tartalmazó jegyképet. Az érvényesítésre a vezetőfülke mellett elhelyezett kód beolvasásával is van lehetőség. Ahol még nincs matrica, továbbra is a sofőrnek kell felmutatni a mobiljegyet, bérletet.

 

Gyorsabb és egyszerűbb lesz az ellenőrzés

Az ellenőrök tabletre telepített programmal ellenőrzik a Közlekedési Mobiljegyek és -bérletek érvényességét. Az esetleges kedvezményekre jogosító igazolvány(oka)t továbbra is magunknál kell tartanunk. A beolvasás után az applikáció érvénytelennek tünteti fel a menetjegyet, így ugyanazon menetjegy többszöri leolvasása nem lehetséges.

A Közlekedési Mobiljegy alkalmazáson belüli vásárlási lehetőség mellett természetesen továbbra is utazhatunk papíralapú jeggyel. "A mobiljegy pusztán egy új értékesítési csatornát jelent, amellyel a Volánbusz igyekszik tovább csökkenteni az országos vírusveszélyt" - olvasható a Volánbusz oldalán.

Fontos továbbá, hogy mobiljegy vásárlásánál nincs plusz költség, nem kell úgynevezett kényelmi díjat fizetnünk. "A Volánbusz díjszabása árban nem tesz különbséget a különböző módon vásárolt jegyek és bérletek között."

MTI / Volánbusz

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek