Partly cloudy22 °C
2020. szeptember 24. csütörtök Gellért
Menü

Fehérváron stagnál a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

A jó hír az, hogy az ország összes nagyvárosában ez a helyzet. Ráadásul mindenhol egyformán alacsony a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai szerint épp ott tartunk, mint egy héttel ezelőtt.

Az egész ország területét lefedő, friss adatokról számol be a  Nemzeti Népegészségügyi Központ a szennyvízmintákból kimutatható SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatban, írja a koronavirus.gov.hu. A vizsgált településeken a szennyvizekben mért örökítő anyag mennyisége az előző hét eredményeihez képest minden esetben stagnálnak. 

Annak érdekében, hogy elkerüljük az új koronavírus-gócpontok kialakulását és megelőzzük a közösségi terjedés felgyorsulását továbbra is be kell tartani az érvényben lévő járványügyi megelőző szabályokat. A legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató egyének álljanak munkába, menjenek közösségbe, különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira. Kerüljük a zsúfolt helyeket, helyzeteket! Különös tekintettel a zárt térben szervezett rendezvényekre!

Mindemellett kiemelt figyelmet szükséges fordítani a higiénés szabályok betartására, az arc érintésének elkerülésére, az alapos szappanos kézmosásra vagy alkoholos kézfertőtlenítésre, a köhögési etikett betartására, a felületek rendszeres alapos fertőtlenítésére és a szellőztetésre, amellyel a jelenlegi alacsony járványügyi kockázat hatékonyan tovább csökkenthető.

Fontos hangsúlyozni, hogy a fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, a mintavételezés során a vírus örökítő anyagának jelenlétét vizsgálják, hogy az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhessenek.

Fehérváron alacsony és stagnál a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár