Partly cloudy10 °C
2021. március 1. hétfő Albin
Menü
Házhozszállítás

Kisgyerekkel edzeni nehezebb, de nem lehetetlen!

Spuri Balaton Szupermaraton, Ultra Tisza-tó, eXtremeMan, Ultrabalaton, Fehérvári Futótűz SE. – Vízer Danival beszélgettem az idei évről, az elmaradt és a megtartott versenyekről, a fehérvári egyesületről és a családjában beállt örömteli változásról.

„Az edzéseimet idén elsősorban nem a COVID-vírusfertőzés változtatta meg, hanem a családban bekövetkezett örömteli változás, ugyanis Újév napján megszületett második kislányunk, Anna. -  újságolta a székesfehérvári Vízer Dániel. – „Ezzel az otthoni feladatok megsokasodtak. Sokkal többet kellett a családdal foglalkoznom. Egyértelmű, hogy nem akartam egyedül hagyni a feleségemet és a gyermekeimet hosszabb időre, s mellette a munkám sem lett kevesebb. A gyerekekkel együtt edzeni pedig egyelőre elég nehéz, de persze nem lehetetlen.

Többször is volt olyan, hogy a nagyobbik lányommal elmentünk a játszótérre, s miközben ő homokozott, én picit futottam a futópályán vagy erősítettem a kondiparkban. Luca nagyon mozgékony, ügyes kislány. Nem gondolom, hogy kiemelkedően ügyes lenne, de szereti a sportot, és ez elég. A picivel még egyelőre kevesebb közös program volt így, de már ő is felállt a múlt hétvégén, és ő is eléggé izgő-mozgónak tűnik.”

Vízer Dani családjával (Fotó: Vízer Dániel)
Vízer Dani családjával (Fotó: Vízer Dániel)

Az előbbiekből adódik, hogy a fehérvári sportoló kevés, alapvetően rövid edzésekkel tudott készülni az idei versenyekre, s mellette fenntartani erőnlétét, állóképességét. Mivel a teste megszokta a hosszú éveken át tartó rendszeres aktív mozgást, így most megpróbált odafigyelni arra, hogy ne kússzanak fel rá a felesleges kilók az edzésterhelés csökkentése miatt.

IronMANÓ - Vízer Dani nagyobb gyermeke, Luca a nagyatádi versenyen (Fotó: Vízer Dániel)
IronMANÓ - Vízer Dani nagyobb gyermeke, Luca a nagyatádi versenyen (Fotó: Vízer Dániel)

Elég sok verseny elmaradt idén. Ezek közül alapvetően három megmérettetés lett volna tavasszal, egy pedig nyáron, amire menni szerettem volna, s végül egyiket sem tartották meg. A leghosszabbat pedig elnapolták októberre” – árulta el a fehérvári fiatalember –„Ezek a versenyek mind nagyon érdekes és izgalmas próbák lettek volna, ezért kicsit szomorú vagyok, de majd legközelebb biztosan részt tudok venni rajtuk, és pótolni tudom a most elvesztett izgalmakat.”

Dani és az Ultra Tisza-tó a 126 km-es távjával (Fotó: Vízer Dániel)
Dani és az Ultra Tisza-tó a 126 km-es távjával (Fotó: Vízer Dániel)

Három versenyen viszont rajthoz tudott állni idén is. Az első a Spuri Balaton Szupermaraton volt, mely utolsó napján 51,3 km-t kellett futnia Balatonfüred és Siófok között. Ezt követte az Ultra Tisza-tó 126 km-es távja. Aztán jött a nagyatádi eXtremeMan 3800 méteres úszással, 180 km kerékpározással és 42 km futással. (Amikor is Dani futócipője megadta magát és kénytelen volt papucsban róni a kilométereket…)
Kisgyerekkel futni nehezebb, de nem lehetetlen!

„Egyik sem sikerül túl fényesen, ami az előzményeket tekintve nem meglepő, ám mindhárom versenyt szintidőn belül becsülettel teljesítettem, s alapvetően ezekkel most ezt volt a cél”  – mondta a fehérvári futó – „A szeptemberi másik iron távú triatlonversenyen már megpróbálok jobbat menni - ha egyáltalán meg lehet majd rendezni -, októberben pedig az Ultrabalaton 221 kilométeres egyéni versenyén szeretnék indulni. Ezután egy barátommal indulunk az Ultrabalaton Trail 110 km-es terepversenyén, és azzal az idei év versenyszezonját le is zárom.”

Vízer Dani nagyobbik gyermekével a nagyatádi versenyen (Fotó: Vízer Dániel)
Vízer Dani nagyobbik gyermekével a nagyatádi versenyen (Fotó: Vízer Dániel)

Valószínűleg mindenki tudja, hogy Dani az egyike a Fehérvári Futótűz SE alapítóinak, így nem meglepő, hogy ha magáról vagy a futásról kérdezik, mindig megemlíti az egyesület eredményeit is. Így most is kifejtette, hogy az egyesület tagjai nagyon aktívak voltak az elmúlt időszakban. A nagyatádi vasember versenyen és az Ultra Tisza-tón is sikeresen célba értek többen is. Sőt, jópáran készülnek a Korinthosz.hu 80 és 160 kilométeres versenyére, és az Ultrabalaton egyéni versenyén idén várhatóan rekord létszámú tagjuk áll majd a rajthoz.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Március 15-étől érhetők el az adóbevallási tervezetek az interneten
  Március 15-étől érhetők el az adóbevallási tervezetek az interneten
 • Elsősorban a középkorúak és a fiatalok között terjednek az új vírusmutációk
  Elsősorban a középkorúak és a fiatalok között terjednek az új vírusmutációk
 • Az én Pesi sztorim - különleges módon emlékeznek Pesovár Ferencre
  Az én Pesi sztorim - különleges módon emlékeznek Pesovár Ferencre
 • A vakcina beadásához szükséges hozzájáruló nyilatkozat letölthető a városi honlapról
  A vakcina beadásához szükséges hozzájáruló nyilatkozat letölthető a városi honlapról
 • Ma kezdődik a Berlini Filmfesztivál
  Ma kezdődik a Berlini Filmfesztivál
 • Itthon 4326 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak
  Itthon 4326 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak
 • Koronavírus: 212 új fertőzött Fejérben, 4326 az országban, 84-en haltak meg
  Koronavírus: 212 új fertőzött Fejérben, 4326 az országban, 84-en haltak meg
 • A Szárazréti templomban tartják a közös Eucharisztia ünnepet
  A Szárazréti templomban tartják a közös Eucharisztia ünnepet
 • Elindult az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre
  Elindult az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre