Partly cloudy22 °C
2020. szeptember 24. csütörtök Gellért
Menü

Koronavírus: soha nem nőtt még ennyivel a fertőzöttek száma Magyarországon

292 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, Fejér megyében 14 új koronavírusost regisztráltak.

A koronavírus magyarországi megjelenése óta a legtöbb új fertőzést regisztrálták (az eddigi legtöbb új eset április 10-én volt, 210 fő): 292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Fejér megyében 14 új fertőzöttet találtak, így jelenleg 429 fő az eddig összesen beazonosított koronavírusosak száma.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége: tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.
14-gyel nőtt a Fejér megyei fertőzöttek száma (Fotó: koronavirus.gov.hu)
14-gyel nőtt a Fejér megyei fertőzöttek száma (Fotó: koronavirus.gov.hu)

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár