3 évnél régebbi cikk

Mobilos telefonszám-keresés mikéntjei
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.telefonszam-tudakozo.hu
Mobilos telefonszám-keresés mikéntjei

Régen, ha egy telefonszámot kerestünk, csak felcsaptuk a telefonkönyvet, és ha tudtuk a pontos nevet és címet viszonylag hamar meg is találtuk. A lakhelyünkhöz tartozó megyei telefonkönyvet minden évben ingyen megkaptuk, ami tartalmazta az összes vezetékes telefonszámot. Ahogy azonban elterjedtek a mobiltelefonok, a vezetékes szolgáltatások háttérbe szorultak, és manapság már jóval kevesebben használnak vezetékes telefont, mint mobilt. Mobil telefonszámra azonban kicsit nehézkesebb rákeresni, mint egy vezetékesre.

Ennek több oka is van. Az egyik, hogy mobilszámokhoz tartozó telefonkönyv nincs. Nem is lenne értelme, hiszen legalább három-négy különböző szolgáltató könyvére lenne szükség, ráadásul ezeket havonta kellene cserélni, hogy mindig aktuális legyen. A másik, hogy pontos név és cím nélkül nehézkes a keresés, és ez az adat nem is mindig áll a rendelkezésünkre. Ha pedig a régi telefonkönyves módszerrel szeretnénk kideríteni, hogy ki hívott minket egy ismeretlen számról, akkor bizony hetekig böngészhetnénk, mire eredményre jutnánk. Persze a mobilos telefonszám keresésre napjainkban is van lehetőség. Lássuk, mik is ezek, és mennyire hatékonyak.

A Google kereső hatékony, de nem a telefonszám keresésben

Ha keresünk valamit, adja magát a megoldás, írjuk be a Google keresőjébe, és már meg is lesz. Bár a Google talán az egyik leghatékonyabb internetes kereső a telefonszám keresésben nem lesz annyira sikeres, mint egy modern telefonszám tudakozó. Cégek keresésénél viszonylag működőképes ez a megoldás, de ebben az esetben is csak akkor, ha pontos címmel rendelkezünk. Ha szerencsénk van, akkor a cég székhelyét adó város neve is elegendő, de ha hasonló nevű vállalkozásból több is van, a keresés eredménye elég kétes lesz.

Magánszemély esetén pedig szinte lehetetlen megtalálni a keresett telefonszámot a Google segítségével. Tehetünk egy próbát, és ha elég egyedi a keresett személy neve, egy kis szerencsével ki fogja adni a kereső a számát, de egy általánosabb név esetében szinte lehetetlen vállalkozás így megtalálni egy telefonszámot. Persze a megoldás szintén az internetről fog származni, de nem a nagy keresőoldalakról, hanem egy specifikusabb keresőből.

Online telefonszám tudakozó előnyei

A legjobb megoldás a telefonszám keresésre a modern telefonszám kereső oldalak használata. Az online tudakozó nagyon hatékony eszköz mobiltelefonszámok megtalálására. Szinte az összes szolgáltató keresője elérhető rajta, ha kifejezetten adott szolgáltató számai között szeretnénk keresni. Persze ebben az esetben magát a szolgáltató saját keresőjét is felkereshetjük, de ehhez pontosan kell tudnunk, hogy a keresett telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik, ezt pedig általában nem szoktuk tudni, főleg manapság, amikor szolgáltató váltásnál a régi számunkat is megtarthatjuk.

A modern telefonszám kereső oldalakon az összes szolgáltatóra rá tudunk keresni. Persze minél pontosabb adatokkal rendelkezünk, a keresés is annál pontosabb lesz. A keresett személy nevén túl a címét sem árt tudnunk, de a telefonszám kereső segítségével kereshetünk csak cím alapján, ha csak ez az adat van a birtokunkban. Titkosított telefonszámokat azonban a telefonszám tudakozó sem fog tudni megmutatni nekünk, hiszen a titkosítást a szolgáltatók nagyon is komolyan veszik. De a legtöbb telefonszám nem titkos, így ezeket könnyedén meg fogjuk tudni találni a telefonszám kereső weboldalak segítségével.

Mobil applikációk telefonszám keresésre?

Egy mobiltelefonszám keresésében már nem csak a weboldalak lehetnek a segítségünkre. Számos applikáció létezik már, ami a telefonszámok azonosítását teszi könnyebbé számunkra. Ilyen alkalmazások a "Truecaller", illetve "Mobile Number Locator". A legtöbb app iOS és Android operációs rendszerrel is fut, így bármelyik okostelefonra letölthető.

A kérdés persze az, hogy mit is tudnak? Nos, például a "Truecaller" letöltésével azonosítani tudunk minden nem titkos hívót, mert akkor is ki fogja írni a telefonunk a hívó fél nevét, ha az illető nem is szerepel a telefonkönyvünkben. Persze ez nagyon jól hangzik, azt azonban tudnunk kell, hogy ez csak akkor működik, ha a hívóról kellő mennyiségű adat van az interneten. Ennek hiányában az azonosítás nem feltétlen lesz sikeres.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek