Clear sky11 °C
2021. március 2. kedd Lujza
Menü
Házhozszállítás

Elkezdődött az oltás Budapesten

Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer/BioNTech vakcina érkezett.

Elkezdődött a koronavírus elleni oltás beadása a Dél-Pesti Centrumkórházban, miután szombaton reggel 6 órakor megérkezett Magyarországra a Pfizer/BioNTech vakcina első szállítmánya. Az oltóanyagot szállító kisteherautó útját rendőrségi felvezetéssel biztosították Hegyeshalomtól a kórházakig.

A vakcinából elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítottak.

Az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni.

Az első vakcinaszállítmányt december 31-én újabb követi, 35 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezik, amivel az oltási tervben meghatározott prioritási rendben zajlik majd az oltás.  

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

(Forrás: koronavirus.gov.hu, kormany.hu)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Forgalomkorlátozás lesz a Lippai utcában
  Forgalomkorlátozás lesz a Lippai utcában
 • Tovább nőtt a fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma is
  Tovább nőtt a fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma is
 • Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Fehérváron
  Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Fehérváron
 • Már több mint hatezren vannak kórházban koronavírus-fertőzéssel
  Már több mint hatezren vannak kórházban koronavírus-fertőzéssel