3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: 11 729 fehérvári adózót érint az iparűzési adó csökkentése
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Cser-Palkovics András: 11 729 fehérvári adózót érint az iparűzési adó csökkentése
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined

A kormány döntése értelmében mintegy 2,1 milliárd forint marad a székesfehérvári mikro-, kis- és középvállalkozásoknál 2021-ben.

"Megígértem, hogy mi először a pontos döntések, szabályok ismeretében nyugodtan megvizsgáljuk a helyzetet, majd konkrét számokról és tényekről adunk tájékoztatást" - kezdi idei első polgármesteri tájékoztatóját Cser-Palkovics András a Facebookon. A városvezető a folytatásban elsősorban gazdasági kérdésekkel, leginkább pedig az önkormányzatokat érintő iparűzési adó változással foglalkozik.

"A munkahelyvédelmi intézkedés a rendelkezésre álló adatok alapján 11729 adózót (!) és ennél sokkal több embert érinthet közvetlenül vagy közvetetten. Várhatóan mintegy 2,1 milliárd forint (!) összeg marad a kormány döntése nyomán a székesfehérvári vállalkozásoknál 2021-ben" - írja a posztban Székesfehérvár polgármestere. Kiemeli, hogy "a pénz a munkahelyeket biztosító székesfehérvári, zömében magyar tulajdonban lévő mikro-, kis- és középvállalkozásoknál, azaz Székesfehérváron marad és székesfehérvári munkahelyeket véd meg".

Cser-Palkovics András hozzáteszi, hogy az iparűzési adó csökkentése miatt kieső bevétel így is sok pénz, "ezért állami kompenzációra mindenképpen szüksége lesz az önkormányzati szektor egészének."

A polgármester azzal zárja bejegyzését, hogy "a város biztonságos működtetése 2021-ben is garantált, az idei járványügyi költségvetés is stabil lesz." 

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek