3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: február 1-jéig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: február 1-jéig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök hangsúlyozta: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy 2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak.

Az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan megkezdődött az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is

A kormányfő ismertette: eddig 42 549 egészségügyi dolgozót oltottak be, és bár kezdetben a fenntartás nagyobb volt, ez most változni látszik. Megkezdték az idősotthonok lakóinak oltását is, és a hétvégén minden olyan intézményben oltanak, amelyben 150-nél több idős él.

Hozzátette: a jelenlegi adatok szerint az idősotthonok lakóinak mintegy 80 százaléka, a dolgozóknak viszont csak 50 százaléka vállalja az oltást.

Az oltások biztonságosak és szükségesek a járvány megállításához

Közölte: szeretne mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek, és ha sor kerül rá az oltási tervben, ő is beoltatja magát.

Eddig 80 ezer embernek elegendő vakcina érkezett az országba, ami kevés, ezért az operatív törzs

február 1-jéig meghosszabbítja a korlátozó intézkedéseket.


Orbán Viktor úgy fogalmazott: a járvány még erős, és bár most úgy érzi, megfékezték, még mindig komoly veszélyt jelent. Megjegyezte: a magyar válságkezelés más, mint Nyugaton, ahol folyamatosan változtatnak az intézkedéseken.

Magyarország a kiszámíthatóság miatt nem szeretné "rángatni" a szabályokat, és egészen addig, amíg nincs elengedő vakcina, a korlátozási rendet fenn kell tartani, és erre az életre kell berendezkedni - fejtette ki, egyúttal elismerésre méltónak nevezte az ország küzdelmét.

A kormányfő arról is tájékoztatott, hogy a péntek reggeli adatok szerint 5297 koronavírus-megbetegedett van kórházban, lélegeztetőgépen 372-en vannak, az új fertőzöttek száma 2907, az elhunytaké pedig 115.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek