Fair25 °C
2021. május 11. kedd Ferenc
Menü
Házhozszállítás

(Egyelőre) nem megy ki a divatból a vonalas telefon

(Egyelőre) nem megy ki a divatból a vonalas telefon
Már a mobil az úr, de a vezetékes nem hagyja magát (Fotó: pixabay.com/Alexas_Fotos)

Életünket már az okostelefonok határozzák meg, de a vonalas telefonok sem mennek ki a divatból. Hiába a marokkütyük uralma, még mindig 3,15 millió vonalas készülék van a magyar otthonokban.

Az elmúlt évben felértékelődött a telefonok és az azok által kínált szolgáltatások, alkalmazások mindennapi haszna, a járványhelyzet miatt sokan csak ezzel a megoldással tudták tartani a kapcsolatot családjukkal, barátaikkal. Már a járvány előtt is a telefonok, főleg a mobilok, okostelefonok határozták meg életünket, nem csupán kapcsolattartó mivoltuk okán, hanem a számos alkalmazásnak köszönhetően a szórakoztatásban, a bevásárlásban és az élet minden területén segítséget nyújtó egyéb funkciójuknak köszönhetően.

Az elmúlt év végéhez közeledve 12 747 000 aktív mobil-előfizetést regisztráltak hazánkban, mindez azt jelenti, hogy minden 100 magyar emberre 130,4 előfizetés jutott.

Az indított hívások száma is elképesztő: 2020 harmadik negyedévében közel 2 milliárd hívást kezdeményeztünk mobiltelefonjainkról, ezen hívások száma pedig meghaladta az 5 milliárd percet!

A mobiltelefon életünk alapvető részévé vált, 100 magyarra 130 előfizetés jut (Fotó: pixabay.com/janeb13)
A mobiltelefon életünk alapvető részévé vált, 100 magyarra 130 előfizetés jut (Fotó: pixabay.com/janeb13)

A számok elképesztőek, egyben jól mutatják, hogy elsődleges kommunikációs eszközünk a mobiltelefon. No, de mi a helyzet a jó öreg vonalas telefonnal?

Jelentjük, köszöni szépen, jól van, és bár lassú, de biztos léptekkel halad a technikai elavultság felé, még mindig tényező a kommunikációs piacon.

2020 végéhez közeledve 3 154 000 bekapcsolt, aktív vonalas előfizetés volt hazánkban, az ezekről indított hívások száma pedig negyedévenként elérte a 143 milliót.

Az előfizetések száma egyébként érdekes módon évek óta stabil szintet tart, sőt, kisebb hullámzás után 2020-ban több volt a vonalas előfizetések száma, mint 2016-ban. Míg 2016 elején 3,126 millió előfizetés létezett Magyarországon, addig tavaly már a fentebb említett 3,154 millió.

Érdemes ugyanakkor figyelembe venni, hogy szolgáltatók előszeretettel ajánlják plusz szolgáltatásként a vonalas telefont, sokszor megrendelése esetén még költségcsökkentő tételként is. Vagyis, ha valaki internet és televízió szolgáltatást rendel, a vonalas telefon megrendelésével olcsóbban kapja meg a három szolgáltatást, mint vonalas telefon nélkül a másik kettőt.

Az árukapcsolás azonban nem tesz rosszat a vonalas telefonoknak, 2020-ban minden negyedévben 800 és 900 millió perc között alakult a vonalas telefonokról indított beszélgetések hossza, vagyis nagyon úgy fest, egyelőre még stabil a bizalom az otthonunkhoz vagy épp irodánkhoz kötött telefonálás irányába.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
  Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
 • Óriási segítséget kaphatnak a civilek
  Óriási segítséget kaphatnak a civilek
 • Egyre hosszabbak a kórházi várólisták
  Egyre hosszabbak a kórházi várólisták
 • Csütörtökön kezdődik a 16 és 18 év közöttiek koronavírus elleni oltása
  Csütörtökön kezdődik a 16 és 18 év közöttiek koronavírus elleni oltása