3 évnél régebbi cikk

Kásler Miklós: újabb szigorítások válhatnak szükségessé
Kásler Miklós: újabb szigorítások válhatnak szükségessé

Olyan mértékben terjed most Magyarországon a vírus, hogy hamarosan újabb szigorítások válhatnak szükségessé - nyilatkozta Kásler Miklós a Blikknek.

A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is - mondta el a Blikknek adott interjúban Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere.

"Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma. Szerintem nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához. A járvány felszálló ágában vagyunk ismét, készültség van a kórházakban" - mondta a miniszter a lapnak.

A szigorítások kapcsolatban több lehetőséget is kiemelt:

  • iskolákat bezárni,
  • előre lehet hozni az iskolai szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre,
  • az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani.

Azt mondta, ha a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. 

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek