3 évnél régebbi cikk

Gyilkos csalifalatokat hagy valaki a kutyáknak a Szedreskerti lakónegyedben
Gyilkos csalifalatokat hagy valaki a kutyáknak a Szedreskerti lakónegyedben

Szögekkel teli tésztaszerű, rózsaszín galacsinokat hagyott valaki a gyanútlan kutyáknak a Szedreskerti lakónegyedben. A környéken nem ez az első eset, hogy ismeretlenek az arra járó ebeknek akarnak ártani.

Szögekkel alaposan megtűzdelt csalifalatokat szórt szét valaki a Szedreskert lakónegyed környékén. A rózsaszín galacsinokra a Szeretem Székesfehérvárt Facebook-csoportban hívta fel a gazdik figyelmét Domak Zsófi.

"Szedreskerti lakónegyedben találtuk. Minden környékbeli gazdi figyeljen kedvencére! Újabb séta során találtunk többet is, amit találtunk összeszedtük! A 12-15-ös házsor körül" - írta a csoportba posztolt két fotó mellé a kutyatulajdonos. 

Domak Zsófi lapunk kérdésére elmondta, hogy előbb egy hétvégi séta során a barátja vette észre, ahogy a kutyájuk bekapott egy fűben talált tésztagolyót. Szerencsére az eb a férfi kérésére azonnal kiköpte a furcsa masszát, ami tele volt szögekkel. A következő séta során alaposan körbejárták a környéket, és összesen öt, a képen látható szöges galacsint találtak a Szedreskerti lakónegyed 12-15-ös házsora körül:

Nem először fordul elő, hogy a környéken ismeretlenek a gyanútlanul sétáló kutyák életére törnek. Az egyik korábbi eset kapcsán Lukács Gábor mondta el, hogy mire kell figyelni egy ehhez hasonló helyzetben a gazdiknak. Az állatorvos kiemelte: mérgező, állatokra veszélyes anyag kihelyezése 150 ezer forintos bírsággal is büntethető, állatkínzásért pedig letöltendő szabadságvesztés járhat.

A teljes cikket itt lehet elolvasni:

Borítókép: Facebook/Domak Zsófi
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek