3 évnél régebbi cikk

Húsvét után újranyitná az iskolákat a kormány
Fehérvár Médiacentrum fotója
M1
Húsvét után újranyitná az iskolákat a kormány

Április 7-i iskolanyitásra készül a kormány, árulta el Maruzsa Zoltán egy rádióműsorban. A köznevelésért felelős államtitkár szerint még az is elképzelhető, hogy heteken belül mindenki visszatérhet az oktatási intézményekbe.

"Ez a jóslás kategóriája, de úgy készülünk, hogy húsvét után nyissunk. Ha a járványhelyzet indokolja, akkor készek vagyunk ezen tolni, de ha a számok javuló tendenciát mutatnak, akkor mielőbb szeretnénk nyitni" - idézi Maruzsa Zoltánt az InfoRádió honlapja az Aréna című műsorban elhangzottak alapján.

A köznevelésért felelős államtitkár hangsúlyozta: "a cél az, hogy minél előbb véget érhessen az oktatásban is a korlátozások". 

A jelenlegi tervek szerint április 7-én indulna újra a tantermi oktatás az általános iskolákban és térhetnének vissza a kisebb gyermekek az óvodákba a március eleji lezárások után. A középiskolások november eleje óta digitális tanrendben dolgoznak, de az államtitkár azt reméli, hogy náluk is minél hamarabb vissza lehet állni a jelenléti oktatásra.

Úgy fogalmazott, hogy

három hét vagy egy hónap múlva olyan kedvező helyzet lehet, hogy mindenki visszatérhet, de előfordulhat, hogy ütemezett visszatérés lesz az oktatási intézményekbe.

„A diákok úgy készüljenek, hogy május első napjaiban az írásbeli biztosan lesz, és úgy készülünk, hogy a szóbeliket is a hagyományos módon megtartjuk” – tért ki az érettségire Maruzsa Zoltán. Az államtitkár azzal érvelt, hogy tavaly tavasszal egy sokkal bizonytalanabb helyzetben is megvalósítható volt az írásbeli megszervezése, ősszel pedig harmincezren szóbeliztek le. Hozzátette, hogy a biztonság kedvéért több forgatókönyvvel is készülnek az érettségi vizsgák lebonyolítására.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek