3 évnél régebbi cikk

75 millió forinttal támogatja a Köfém a fehérvári kórházat
·Hírektámogatás·Utolsó frissítés: undefined
75 millió forinttal támogatja a Köfém a fehérvári kórházat
·Hírektámogatás·Utolsó frissítés: undefined

Howmet Aerospace Foundation alapítványán keresztül 250 000 dollárral, azaz 75 millió forinttal támogatja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház működését a Howmet-Köfém Kft. A mai jelképes csekkátadó eseményen Dr. Bucsi László főigazgató elmondta, hogy a nagylelkű felajánlás lehetővé teszi több pulzoximéter, valamit mobil diagnosztikai eszközök beszerzését is.

A Howmet-Köfém Kft. és jogelődeinek számára mindig kiemelkedően fontos volt a társadalmi szerepvállalás: a cég immár 25 éve rendszeres támogatásban részesíti a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat. Ezidáig mintegy 300 millió forinttal támogatták az intézmény működését.

A sokéves sikeres együttműködés 2021-ben magasabb szintre lépett: a pandémiás időszakban a vállalat alapítványán keresztül újabb 75 millió forinttal segíti a kórházi fejlesztéseket, amelyet ma egy jelképes csekkátadó esemény keretében jelentett be Katus István, a Homet-Köfém Kft. ügyvezetője. "A vállalat vezetése a Howmet Aerospace Foundatiton támogatásával úgy döntött, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben, a koronavírus elleni küzdelem megsegítésére 75 millió forintos célzott adományt nyújt a Kórház részére. Az összeget nem a folyó költségek finanszírozására kapja az intézmény, hanem a pályázatukban benyújtott eszközök beszerzésének finanszírozására, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy hatékonyan vegyék fel a harcot a koronavírusos megbetegedésekkel szemben."

A 250 000 dolláros támogatás több eszköz beszerzését teszi lehetővé, erről Dr. Bucsi László, az intézmény főigazgatója beszélt: "A járvány hullámaiban rengeteg támogatást kaptunk, amelyért nem győzünk elég hálásak lenni, azonban ilyen összegű felajánlás egyedül Székesfehérvár városától érkezett. Igazán megható az, hogy egy cég, akinek tulajdonképpen semmilyen kötődése nincs a kórházhoz, ilyen nagylelkű felajánlást tesz.

A 75 darab pulzoximéter, amely az oxigén telítettségét méri a vérben, napokon belül megérkezhet, és az osztályok használatba is vehetik. A mobil röntgen és mobil ultrahang eszközökre, valamint az Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály számára beszerzett labordiagnosztikai eszközre még egy kicsit várni kell."

A főigazgató hozzátette, hogy ezen eszközök beszerzésén és használatán most bizony emberéletek múltak, éppen ezért meghatódva mondott köszönetet Katus Istvánnak, valamint a Howmet-Köfém Kft-nek.

Borítókép: Molnár Artúr
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek