Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

3D-ben repülhetsz a megújuló túraappal - április közepétől töltheted le a frissítést

3D-ben repülhetsz a megújuló túraappal - április közepétől töltheted le a frissítést
Egy kattintás és kész az útiterved (Fotó: pexels.com)

Megújul a természetjáró applikáció. Ha kiszemelünk egy érdekes látnivalót, a beépített túratervező segítségével, egyetlen gombnyomással megkereshetjük az aktuális pozíciónktól odavezető utat, böngészhetünk a szállások és kulturális látnivalók között.

Jó hír a természetjáróknak, hogy egy frissítéssel megújul április második felében a Magyar Természetjáró Szövetség népszerű, ingyenes túraappja. A két és fél évvel ezelőtt megjelent Természetjárót már több mint 255 ezren töltöttek le.

A beépített turistatérképen már magunknak is tervezhetünk kirándulásokat és navigálhatunk vele bárhol, világszerte. Magyarország digitális útikönyvében több mint 740 kidolgozott, fotókkal illusztrált túraajánlat szerepel. Ezek mellett kétezer természeti és kulturális látnivaló is bekerült, valamint sok száz, a turistautak mentén található szállás között böngészhetünk. Az alkalmazásnak van számítógépen használható felülete is, a termeszetjaro.hu, amelyen indulás előtt még kényelmesebb kiválasztani úti célunkat.

Az új verzió modernebb felhasználói felületet, gördülékenyebb működést és kibővített funkcionalitást ígér. A térkép áttekinthetőbb, egyszerre látjuk rajta az összes túrát, látnivalót és szállást.

Körtúrákat is könnyebben szervezhetünk. Számos paraméter közül - táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint - szűrhetjük, merre vigyen az utunk. Az offline mód használata is egyszerűsödik, az útvonalrögzítés pontossága javul, a terepi navigációt továbbfejlesztették. A szintgörbe a webes változathoz hasonlóan interaktívvá válik, láthatjuk, hol tartunk éppen. Ha kiszemelünk egy érdekes látnivalót, a beépített túratervező segítségével egyetlen gombnyomással megkereshetjük az aktuális pozíciónktól vezető utat.

Az appban is elérhető a honlap egyik népszerű szolgáltatása, a „3D- repülés”: virtuálisan már otthon bejárhatjuk a túrák útvonalát, áttekintve közben a terepet, mintha repülnénk felette. Megújul a mostantól „Skyline” néven elérhető, kiterjesztett valóság alapú csúcskereső is.

Ha még nem hoztátok létre a felhasználói fiókot a termeszetjaro.hu-n vagy a természetjáró appban, mindenképpen regisztráljatok a frissítés előtt, legkésőbb április közepéig, és jelentkezzetek be a közösség menüpont alatt. Ha nem így tesztek, akkor a saját rögzített és tervezett túrátokat, fotótokat, mentett látnivalókat stb. csak a telefonon tárolja a rendszer. Nem szinkronizálja a felhővel, így az átállás során azok garantáltan elvesznek.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Végső búcsút vesznek Fülöp hercegtől
  Végső búcsút vesznek Fülöp hercegtől
 • Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
  Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
 • Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
  Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
 • Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
  Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
 • Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
  Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”

Eseménynaptár