Heavy rain14 °C
2021. május 7. péntek Gizella
Menü
Házhozszállítás

A hét "hőstette": feljelentette a mentősöket, mert ebédet vettek maguknak

Az év hőse címre is pályázó, természetesen névtelen feljelentő egy panelház ablakából fényképezte le a mentősöket, amikor hamburgert vettek maguknak. A dicsőséges tett aztán megnyugtató módon visszafele sült el.

A hét eseményei, történései közül - számomra - kétség kívül annak a jóindulatú, barátságos embertársunknak a tette vitte a pálmát, aki egy budapesti panelház ablakából lefényképezte a nem egészen két percre megálló mentősöket, akik - micsoda merészség és meggondolatlanság - ebédet vettek magunknak. Jelesül hamburgert, amit még csak lehetőségük sem volt egyből, frissen elfogyasztani.

Majd az év hőse címre mindenképpen beterjesztésre javasolt lesifotós nem elégedett meg azzal, hogy sunyiban lefényképezte az ebédvásárlás bűntettébe bonyolódott mentősöket, nem, ő igazságot is kívánt szolgáltatni a magyar népnek azzal, hogy leleplezi ezt az időrabló tevékenységet, így aztán - természetesen szigorúan névtelenül, mert nehogymá' megszólja a szomszéd - fel is jelentette őket az Országos Mentőszolgálatnál.

Csak nekem van olyan érzésem, hogy helyenként lelkiekben semmivel sem vagyunk előrébb 2021-ben, mint azokban a dicsőséges időkben, amikor a korszellem vállára emelte a hőst, aki felnyomta a szomszédot feketevágásért? Persze a kérdés költői. De az egyértelmű, hogy Magyarországon soha nem hal ki a vezető szabadidős tevékenységek közül a névtelen feljelentgetés.

Persze lehetne magyarázni a vírushelyzet/karanténfeszültség elmúlt egy évével a megemelkedett vagy éppen lesüllyedt színvonalat ingerküszöböt. De nem. Ezt a dedós és szégyenteljes bemószerolósdit semmivel sem lehet megindokolni, hogy az legalább látszatra elfogadható cselekedetnek tűnjön.

Ami viszont az egész történetnek mégis pozitív végkicsengést ad, az a feljelentésre érkezett reakciók: az Országos Mentőszolgálat meglehetősen higgadt szöveggel tette közzé az egész sztorit. Ahogy egyébként írták, a hozzájuk beérkezett panasz szerint a hamburgervásárlás cselekedete hosszú percekig tartott, (a mentő fedélzeti számítógépe alapján) valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe.

"A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy bajtársaink ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket. A panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában (a tények ismertetése után) megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság!" - áll a posztban.

A többség, poszt alá érkezett reakciója szerencsére szintén cáfolja a 2021-re vonatkozó fenti mondatomat. Hogy finoman fogalmazzak, a hozzászólók kivétel nélkül elítélően nyilatkoztak a feljelentőről és tettéről, és ami pedig végképp pozitív mederbe terelte az egész történet végkicsengését: országos mozgalommá nőtt a mentősök hamburgerrel, ebéddel vacsorával való ellátása.

A McDonlad's már korábban is kedveskedett a frontvonalban küzdőknek, és hamar a Zing Burger is reagált: a héten több száz ajándékhamburgerrel jártak végig több mentőállomást, köztük a székesfehérvárit is. Napokon belül rengeteg további étterem, lángosozó, kebabos csatlakozott országos szinten és Fejér megyéből is a kezdeményezéshez.

A lepsényi Farkastanya Étterem és Pizzéria például a Facebookon közzétett posztjában így ír: "Gyertek be hozzánk, vendégeink vagytok egy gyrosra, pizzára vagy frissensültre! Telefonon tudtok rendelni, kollégánknak jelezzétek, hogy munkaidőben vagytok, így csak be kell jönni érte, és vihetitek az ebédet vagy vacsit. Fizetni természetesen nem kell érte, elég nagy fizetség a munkátok ebben az időben."

Az í-re a pontot pedig a tűzoltók mémje tette fel:

Mit is lehetne ehhez hozzáfűzni: egy hamburgert mindenkinek!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Valószínűleg sikerült megtörni a járvány harmadik hullámát Németországban
  Valószínűleg sikerült megtörni a járvány harmadik hullámát Németországban
 • Szerbiában ma kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
  Szerbiában ma kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
 • Újraindulnak a tervezett műtétek
  Újraindulnak a tervezett műtétek
 • Javulnak a járványügyi adatok, folyamatosan nő a gyógyultak száma
  Javulnak a járványügyi adatok, folyamatosan nő a gyógyultak száma
 • HÍRADÓ 1-kor 2021. május 7.
  HÍRADÓ 1-kor 2021. május 7.
 • Jövő csütörtöktől ismét lesznek tervezett műtétek
  Jövő csütörtöktől ismét lesznek tervezett műtétek
 • Olcsóbb jegyet kínál a MÁV a szegedi intercitykre
  Olcsóbb jegyet kínál a MÁV a szegedi intercitykre
 • A kormány 23 milliárd forint támogatást nyújt 32 városnak
  A kormány 23 milliárd forint támogatást nyújt 32 városnak

Eseménynaptár