2 évnél régebbi cikk

Még több katona lesz a kórházakban a járvány miatt keddtől
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
honvedelem.hu
Még több katona lesz a kórházakban a járvány miatt keddtől
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

A Magyar Honvédség további katonákat küld a kórházakba november 2-tól kezdődően.

Keddtől további 194 fővel, 75 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását, olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A Magyar Honvédség, ahogyan ezt a járványhelyzet előző hullámai során tette, most is részt vesz a koronavírus elleni védekezésben. Felkérés alapján, november 2-ától mintegy 300 katona nyújt segítséget számos budapesti és vidéki kórházban azért, hogy tehermentesítse az egészségügyi intézmények dolgozóit.

Kapcsolódó
Már november 1-től él a látogatási tilalom a fehérvári kórházban

Nem november 2-től, hanem egy nappal korábban, már november 1-től vezetik be határozatlan ideig a látogatási tilalmat a Fejér Megyei Szent György Kórházban.

Kitérnek arra is, hogy a kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A magyar katonák - csakúgy, mint tavasszal - most is készek arra, hogy alapfeladataik ellátása mellett, az egészségügyet és a rendőrség munkáját támogatva, szavatolják az ország és a magyar emberek biztonságát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek