1 évnél régebbi cikk

Királyi Desszertverseny: szokatlan ízpárosításokkal készül a Saveur Kávézó és Cukrászda
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Királyi Desszertverseny: szokatlan ízpárosításokkal készül a Saveur Kávézó és Cukrászda
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined

"Beleadjuk minden tudásunkat, és még valami pluszt!" - Ezzel a hozzáállással készül a Saveur csapata a különleges megmérettetésre.

Ahogy arról már beszámoltunk, május 7-én rendezik meg Székesfehérváron az első Királyi Desszertversenyt, ahol 9 résztvevő cukrászcsapat alkotásait zsűrizi majd 500 szerencsés székesfehérvári a Hiemer-házban. Április 26-tól a https://turizmus.szekesfehervar.hu/kiralyi-desszert-verseny oldalon található Aranybulla Kvíz kitöltésével lehet bekerülni a zsűribe, a verseny részleteiről itt írtunk korábban: 

Kapcsolódó
Április 26-tól jelentkezhetnek a fehérváriak a Királyi Desszertverseny zsűrijébe

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. és az Önkormányzat együttműködésében Desszertversenyt hirdettek. Az Aranybulla Emlékév tiszteletére elindított megmérettetésre a nevezők már leadták receptjeiket, a székesfehérvári lakosok pedig csatlakozhatnak a zsűrihez.

Ahogy ígértük, a versenyt megelőző két hétben nap mint nap bemutatunk egy versenyző cukrászdát, csapatot, hogy láthassátok, kik azok, akik az ünnepeken és a hétköznapokon is megédesítik a székesfehérváriak életét. 

Ezúttal Karetka Katalinnal, a Saveur Kávézó és Cukrászda tulajdonosával beszélgettünk. 

Milyen indíttatásból vesztek részt a megmérettetésen?

Amikor még nem tudtunk a fehérvári versenyről, arra készültünk, hogy idén az Ország tortájára nevezünk két kategóriában. Örülünk, hogy végül a Királyi Desszertversenyen vehetünk részt. 

Mekkora csapat közreműködik a desszert kigondolásában, megvalósításában? 

Maga a csapat viszonylag nagy, mert velem együtt öten vagyunk a műhelyben. A desszert megalkotója viszont a legrégebben nálunk dolgozó cukrász, Rácz Ágnes. Az ő ötlete volt ez a desszert. Mozgalmas időszakban érkezett ez a kihívás, hiszen a terasz- és fagylaltszezon is most indul be. De nagyon várjuk már a szombati napot!

Mitől lesz királyi egy Királyi Desszert?

Már az ötletnél kezdődik, hogy végül fenséges legyen a végeredmény. A másik alapvető feltétele a szakmaiság. Hogy minden tudásunkat hasznosítsuk és még ahhoz is adjunk hozzá valami  pluszt. Ez ne egy gyorsan elkészíthető desszert legyen, hanem olyan, aminek megadjuk a módját és megvan az egyedisége. Nagyon kíváncsi vagyok a többiekre is, hogy miként valósítják ez meg.

A receptet nem árulhatjuk el, de ízvilágában milyen édességre számíthat a zsűri?

Szokatlan párosítások várhatóak, annyit mondhatok! Találtunk néhány olyan magyar alapanyag készítőt, akiktől különleges hozzávalókat szereztünk be, és egy általunk eddig nem használt magyar, hagyományos gyümölcsöt is belekombináltunk. Színeiben nem lesz egy vibráló, inkább natúr, az illata viszont elképesztő!

Azon túl, hogy királyi, ez egy székesfehérvári desszert is lesz. A ti desszertetek kifejezi majd ezt valamilyen formában?

Nálunk nem ezen lesz a hangsúly, legalábbis ami a díszítést illeti. De talán azzal nem árulok el nagy titkot, hogy valamilyen formában köze lesz a desszertnek az aranyhoz.

Kapcsolódó
Répatorta másként, a húsvéti asztalra

A tradicionális húsvéti desszertek, ételek mellett újat is ki lehet próbálni. A Saveur ezúttal egy nyers vegán répatortát ajánl a kalács mellé az ünnepi asztalra. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek