1 évnél régebbi cikk

Miért és hogyan költözött ki egy kétgyerekes székesfehérvári család Balira?
·Életmódutazás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bögödi Vera
Miért és hogyan költözött ki egy kétgyerekes székesfehérvári család Balira?
·Életmódutazás·Utolsó frissítés: undefined

Azt mondják, mi, magyarok a világ minden pontján ott vagyunk – kezdem elhinni, hogy ez tényleg így van.

Bögödi Veráék lassan három éve élnek Balin, az Istenek szigetén. A közösségi oldalukon követve az életüket csak ámuldozom, vajon milyen lehet rizsföldeken, dzsungelben vagy éppen egy vulkán mellett kirándulni, vagy egyszerűen csak a pálmafás tengerparton indítani egy napot.

Nem mellesleg mindezt bárkinek meg tudják mutatni, hiszen az ott töltött idő alatt volt alkalmuk felfedezni a szigetet – erre építették vállalkozásukat is, amiben személyre szabott kikapcsolódást ígérnek a kalandvágyó turistáknak.

De hogyan kerültek Balira?

Jó néhány éve már annak, hogy elindultak Fehérvárról. Az út először Angliába, Brighton and Hove-ba vezetett, ahol felépítették az életüket. Majd onnan egy hosszú nyaralásra indultak Balira - és ott is ragadtak.

„Balira a kalandvágy hajtott minket” – meséli Vera Galántai Zsuzsának a Vörösmarty Rádióban.

A beszélgetésben szóba került, hogy mennyire volt nehéz ez az út és a többszöri újrakezdés gyerekekkel, de Vera a tapasztalata alapján határozott álláspontot képvisel:

"Amikor egy szülő eldönti, hogy utazik, akkor a gyerekek úgy fogják jól érzeni magukat, ahogy vannak – tudom, hogy ez megosztó, de utazni vagy akár még életet is váltani gyerekekkel, nem egy kihívás" - kezdte Bögödi Vera, majd hozzátette: "Arra persze nekünk is nagyon kellett figyelni, hogy ők jól legyenek, és megértsék, vannak terveink, és nemcsak úgy vagyunk a nagyvilágban, hanem igenis vannak gyökereink. Ezért is járunk haza rendszeresen és látogatjuk körbe a családot, barátokat. Ezt nagyon fontosnak tartom nekik is átadni, hogy bármerre is megyünk a világban, nem szakadunk el a gyökereinktől."

Sok idő nem volt beszélgetni, hiszen amikor itthon vannak, teljesen be vannak táblázva, de Vera így is sokat mesélt arról, mi mozgatja őket, hogyan változtatta meg őket az angliai majd a bali élet, hogyan dolgoznak és milyenek ott az emberek.

"Mindig egyensúlyban vannak, ami nekünk furcsa, mert szerintem mi könnyen kibillenünk ebből, pedig ezt olyan jó lenne átvenni! És rendkívül pozitívak! Megpróbálunk úgy közelíteni hozzájuk, ahogyan ők hozzánk, de nehéz egy nyugati embernek elhinni azt, hogy ők tényleg őszintén mosolyognak, hogy mindig segíteni akarnak és beszélgetni" - fejtette ki Bögödi Vera.

A további részleteket megtudhatjátok a teljes beszélgetésből:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek