1 évnél régebbi cikk

Befejeződött az útfelújítás és közvilágítás-korszerűsítés a Hétvezér iskolánál
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Bácskai Gergely
Befejeződött az útfelújítás és közvilágítás-korszerűsítés a Hétvezér iskolánál

Nemrégiben megújult az út alatti esővíz-elvezető rendszer az Álmos vezér és a Töhötöm utca kereszteződésében, illetve az iskola gazdasági bejáratánál. A kereszteződésben az útburkolatot is felújították, illetve az iskola előtt a közvilágítást fejlesztették.

Az Álmos vezér utca és a Töhötöm utca kereszteződésében évek óta problémát jelentett, hogy nagyobb esőknél megállt a víz a kereszteződésben, mert nem volt megfelelő csapadékvíz-elvezetése a területnek.

Kisebb javítások ugyan történtek, de egy olyan nagyobb fejlesztésre volt szükség, aminek során a vízelvezetőrendszert is sikerült korszerűsíteni, kitisztítani, így az iskola gazdasági bejáratáig megújult a hálózat és az útburkolat is - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő kiemelte, hogy szeretnék

a Töhötöm utca felújítását teljes hosszában is elvégezni a jövőben. Mint mondta, a körzetben idén az Almássy-lakótelepen szeretnének újabb parkolókat kialakítani, enyhítve ezzel a környék parkolási problémáit.

"A csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása és az iskola hátsó kapujáig az út felújítása nagyban megkönnyíti a környéken a közlekedést" – mondta Nagyné Mészáros Beáta, a Hétvezér Általános Iskola igazgatója, hozzátette: "Nagyon sok gyermek érkezik biciklivel reggelente. Ahogy megjön az igazi jó idő, az udvari biciklitárolóinkat is használnunk kell már, és gondolkozunk azon, hogyan tudnánk bővíteni a kerékpár- és rollertárolási lehetőségeinket."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek