3 hónapnál régebbi cikk

Kalandozás a Természettudományok Birodalmában - Székesfehérváron rendezték meg a megyei döntőt
·OktatásSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász István
Kalandozás a Természettudományok Birodalmában - Székesfehérváron rendezték meg a megyei döntőt
·OktatásSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Egyebek mellett a fizikai, biológia, kémiai és földrajzi ismereteiket bővíthetik idén is azok a tanulók, aki részt vesznek a Kalandozás a Természettudományok birodalmában című vetélkedőn. A verseny megyei fordulójába 12 csapat jutott tovább, amelynek a Vasvári Pál Általános Iskola adott otthont.

Fizika a testedzésben! című fordulójához érkezett az a komplex természettudományos vetélkedő, amelyen hetedik osztályos tanulók mérték össze tudásukat, immár tizedik alkalommal. A versenyen nem csak a város diákjai vettek részt, érkeztek Balatonalmádiból, Csopakról és Soponyáról is.

A vetélkedő még szeptemberben kezdődött egy internetes, technikai bemutatóval, amelyen a legjobb eredményeket elérő csapatok jutottak tovább a szerdai megmérettetésre. Az eseménynek ezúttal is a Vasvári Pál Általános Iskola adott otthont.

Tíz éves hagyományra tekint vissza az iskolában ez komplex, minden évben népszerű természettudományos verseny. Most összesen 12 csapat jutott el a második fordulóba - mondta el Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója.

A versenynek ezen fordulóján nyolc előadást kellett figyelmesen végighallgatniuk a diákoknak és ennek alapján kitölteni a feladatlapokat.

A hasizomfejlesztést mi most erőkarok, forgatónyomatékok, forgatóhatások segítségével magyarázzuk meg.

Tóth István elmondta, a feladatok úgy lettek összeállítva, hogy azok fejlesszék a gyerekek fizikával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteit valamint a koncentrációs képességeket is.

A döntőt március 13-án rendezik meg, amelyen három csapat verseng majd a legjobbnak járó címért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek