Cloudy28 °C
2019. augusztus 24. szombat Bertalan
Menü

Molnár Ferenc Caramel: minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök

Molnár Ferenc Caramel: minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök
Molnár Ferenc Caramel (Fotó: Facebook)

Molnár Ferenc Caramel, a 2005-ös Megasztár győztese ma is az egyik legkeresettebb hazai előadó. Az énekes évi mintegy háromszáz koncertet tudhat magáénak, dalokat szerez, miközben férjként és édesapaként is a maximumot próbálja kihozni magából. A Fonogram-díjas előadó tavaly decemberi nagykoncertje után azonban aggasztó hírek járták be az országos médiát visszavonulásáról. Caramel most már visszatéréséről, újabb terveiről számolt be.

- Volt egy kis kihagyás az életedben, de azért nem tétlenkedtél az év első felében sem. Miért döntöttél úgy, hogy kicsit a háttérbe vonulsz?

- Tavaly év végén hoztam meg a döntést, hogy 2016 legnagyobb részét úgynevezett alkotói szabadsággal szeretném tölteni, aminek a legfőbb célja az volt, hogy új dalok szülessenek. Nagyon hasznos volt ez a döntés, mert így is történt: éppen új dalokat rögzítek, és így született meg a turné ötlete is. Mindent, amit szerettem volna, sikerült az elmúlt időszakban tető alá hozni. Annak is örülök, hogy sok időt tudtam a családommal tölteni. Most úgy érzem, minden a lehető legjobb tempóban megy. Teljesen felkészülten tudok ezeknek a feladatoknak nekiállni.

- A háttérből azért néha adtál egy-egy életjelet, hogy tudasd a rajongókkal: nem tűntél el teljesen. Úgy hírlik, rengeteg új szám született ez idő alatt.

- Igen, ez volt a cél. Van egy négyszázezres Facebook-oldalam, ahol azért illik hébe-hóba megfordulni, bár voltak hónapok, amikor egyáltalán nem posztoltam semmit. Őszintén bevallom, ez egy kicsit nehezemre is esik. A facebookos posztolás nem az erősségem, de igyekszem a rajongóimnak minél többet adni magamból.

Molnár Ferenc Caramel: minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök

- A családi környezetben, nyugalomban biztosan kellemesebb volt eltölteni ezt az időszakot. Sokat meríthettél a szeretetteljes környezetből, elég csak az Elzárt övezet című új dalodat meghallgatni. A családon kívül még mi mindenből merítesz ihletet?

- Nagyon sok minden inspirál. Szemlélődő típus vagyok, figyelem az embereket, a környezetet, az érzelmeimet, próbálok tágabban is azonosulni az emberekkel. Szeretek belelátni a mindennapi problémákba, de tényleg minden inspirál: a hazugság, az igazság, a pénz körüli őrület, a munka, az ember belső érzelmi viszályai. Próbálom ezeket a számomra fontos témákat is dalokba önteni.

- Az alkotás mellett egy kicsivel több idő jutott a feleségedre és kislányodra is. Hogy kell téged apukaként elképzelni? Nálatok is biztos adódnak nehézségek a hétköznapok során.

- Szerencsére sok időm volt a családra, ami ismét kicsit háttérbe szorul. Most kevesebbet tudok Szofiért menni a bölcsibe. Ez a korszak december végéig eltart, hiszen turnézunk, jön az új lemez, de jövő év elején megint tudom úgy alakítani az életemet, hogy rájuk is minél több idő jusson. Próbálok azért így is minél többet velük lenni. Az estéket általában sikerül összehangolnunk, így amikor tudok, minden egyes fürdetésnél otthon vagyok, és Szilvivel együtt fektetjük le Szofit. Próbálunk minél több közös programot összehozni.

- Az előző évek tapasztalataiból már előrelátóan rendszerré fogod tenni, hogy amikor egy szusszanásnyi időre van szükséged, akkor kicsit visszavonulsz?

- Az elmúlt egy-két évben kellett rájönnöm, hogy káoszban nem lehet a családdal lenni. Most már látjuk, hogy egy-egy húzósabb időszak után az az egészséges, ha kicsit visszavonulok. Most mindent így szervezünk, és jól működik.

- Az elmúlt tíz-tizenegy évben nagy utat jártál be. Hogy értékeled a hátad mögött hagyott évtizedet? Mennyire változtál meg emberileg, szakmailag?

- Felnőttem. A Megasztárban egy huszonegy éves fiatal srác voltam. Sokkal konzekvensebb lettem, tudom, mit szeretnék kezdeni az életemmel. Egyre inkább úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Higgadtabb vagyok, egyre több mindent tapasztalok, és ebben próbálok építkezni, fejlődni. De mindenképpen szeretnék a földön maradni!

- Már javában turnézol, új lemezzel készülsz. Mi várható még ebben az évben?

- Az első és legfontosabb számomra a zene. Idén még hallható lesz tőlem egy vagy két új dal videoklippel együtt. A lemezen lesznek könnyedebb, fogyaszthatóbb, egyszerűbb témájú nóták is, de lesznek mélyebb, tartalmasabb számok is, amikben van egy-két odamondás. A másik legfontosabb most a turné, ami már zajlik, és elég szépen haladunk. Eddig az összes helyszín telt házas volt. Ez nagyon nagy öröm számomra! Hamarosan érkezünk Székesfehérvárra is! Emellett most már azt is elárulhatom, hogy Szili Nórával egy önéletrajzi jellegű könyvet készítünk. Nagyon sokat tanultam saját magamról, amióta Nórával együtt dolgozunk. Sok régi emléket elevenítünk fel, és a jelen történéseit is elmeséljük. Emellett pedig szeretnék a családommal is annyi időt eltölteni, amennyit csak tudok.

- Ahogy említetted, októberben városunkban is lesz egy állomása a turnénak, Caramel Live 2016 címmel. Mit kaphat a fehérvári rajongó, ha elmegy a koncertedre?

- Minden egyes állomást próbálok egy kicsit külön kezelni, mindenhova szeretnék egy kicsit más dolgot vinni. Egy rendhagyó, különleges koncertre kell számítani, olyan zenei csemegével, ami rám nagy hatással van, viszont eddig nem volt hallható a zenémben. Biztosan műsorra kerül majd az Elzárt övezet című dalom: magyar népi elemek, utalások vannak beleépítve a dalszövegbe is. Ezt a vonalat szeretném kicsit továbbvinni úgy, hogy nemcsak a magyar népzenét, de más etnikumok ízeit is szeretném megmutatni a dalaimban, más zenei kultúrákból is szeretnék felvonultatni elemeket. Természetesen ezek csak fűszerek, emellett saját dalaimat is áthangszereltük erre a koncertre. Jó pár olyan látványelemet is fogunk mutatni a közönségnek, ami eddig nem volt jellemző. Próbálunk minden érzékszervre hatást gyakorolni, igazi élményt adni amellett, hogy mi is jól érezzük magunkat. Amit ígérhetek: én minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök a színpadon – itt sem fogok spórolni!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Ingyen látogatható a Sóstó kilátója szeptember 1-ig
  Ingyen látogatható a Sóstó kilátója szeptember 1-ig
 • Szeptember 2-án nyit az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jegyirodája
  Szeptember 2-án nyit az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jegyirodája
 • Veszélyes lehet az elektromos cigaretta
  Veszélyes lehet az elektromos cigaretta
 • Kora este kis valószínűséggel zápor, zivatar alakulhat ki
  Kora este kis valószínűséggel zápor, zivatar alakulhat ki
 • Közös évnyitó lesz a katolikus oktatási intézményekben
  Közös évnyitó lesz a katolikus oktatási intézményekben
 • Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház
  Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház
 • Több mint két és fél millió ember kap szeptemberben rezsiutalványt
  Több mint két és fél millió ember kap szeptemberben rezsiutalványt
 • Flashmob esernyőkkel
  Flashmob esernyőkkel

Eseménynaptár

 • Nemzetközi drogkereskedő-hálózat tagjait leplezték le a magyar nyomozók
  Nemzetközi drogkereskedő-hálózat tagjait leplezték le a magyar nyomozók
 • A hadsereget is bevetik Brazíliában az erdőtüzek megfékezésére
  A hadsereget is bevetik Brazíliában az erdőtüzek megfékezésére
 • Ideiglenes körforgalom lesz a Pozsonyi - Zsolnai út kereszteződésében szeptemberben
  Ideiglenes körforgalom lesz a Pozsonyi - Zsolnai út kereszteződésében szeptemberben
 • Bérletszünetes hetet tart a Vörösmarty Színház szeptember közepén
  Bérletszünetes hetet tart a Vörösmarty Színház szeptember közepén
 • Robbantásos merényletet követtek el egy iraki város piacán, többen meghaltak
  Robbantásos merényletet követtek el egy iraki város piacán, többen meghaltak
 • Az idei rocky-szezon eredménye: 9 arany, 16 ezüst, 9 bronz
  Az idei rocky-szezon eredménye: 9 arany, 16 ezüst, 9 bronz
 • Önkormányzat 2019 - Kezdődik az ajánlásgyűjtés
  Önkormányzat 2019 - Kezdődik az ajánlásgyűjtés
 • 100 Tagú Cigányzenekar Feketehegy-Szárazréten
  100 Tagú Cigányzenekar Feketehegy-Szárazréten
 • Családi tragédia Budán
  Családi tragédia Budán
 • Lezuhant egy siklóernyős Iszkaszentgyörgy mellett
  Lezuhant egy siklóernyős Iszkaszentgyörgy mellett
 • Jelentősen nőttek az albérletárak az egyetemi városokban
  Jelentősen nőttek az albérletárak az egyetemi városokban
 • Megnyílt a a 20. Aranybulla Művészeti Fesztivál
  Megnyílt a a 20. Aranybulla Művészeti Fesztivál
 • Délelőtt változóan fátyofelhős, napos, szűrt napos idő várható
  Délelőtt változóan fátyofelhős, napos, szűrt napos idő várható