Clear sky4 °C
2020. január 21. kedd Ágnes
Menü

Molnár Ferenc Caramel: minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök

Molnár Ferenc Caramel: minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök
Molnár Ferenc Caramel (Fotó: Facebook)

Molnár Ferenc Caramel, a 2005-ös Megasztár győztese ma is az egyik legkeresettebb hazai előadó. Az énekes évi mintegy háromszáz koncertet tudhat magáénak, dalokat szerez, miközben férjként és édesapaként is a maximumot próbálja kihozni magából. A Fonogram-díjas előadó tavaly decemberi nagykoncertje után azonban aggasztó hírek járták be az országos médiát visszavonulásáról. Caramel most már visszatéréséről, újabb terveiről számolt be.

- Volt egy kis kihagyás az életedben, de azért nem tétlenkedtél az év első felében sem. Miért döntöttél úgy, hogy kicsit a háttérbe vonulsz?

- Tavaly év végén hoztam meg a döntést, hogy 2016 legnagyobb részét úgynevezett alkotói szabadsággal szeretném tölteni, aminek a legfőbb célja az volt, hogy új dalok szülessenek. Nagyon hasznos volt ez a döntés, mert így is történt: éppen új dalokat rögzítek, és így született meg a turné ötlete is. Mindent, amit szerettem volna, sikerült az elmúlt időszakban tető alá hozni. Annak is örülök, hogy sok időt tudtam a családommal tölteni. Most úgy érzem, minden a lehető legjobb tempóban megy. Teljesen felkészülten tudok ezeknek a feladatoknak nekiállni.

- A háttérből azért néha adtál egy-egy életjelet, hogy tudasd a rajongókkal: nem tűntél el teljesen. Úgy hírlik, rengeteg új szám született ez idő alatt.

- Igen, ez volt a cél. Van egy négyszázezres Facebook-oldalam, ahol azért illik hébe-hóba megfordulni, bár voltak hónapok, amikor egyáltalán nem posztoltam semmit. Őszintén bevallom, ez egy kicsit nehezemre is esik. A facebookos posztolás nem az erősségem, de igyekszem a rajongóimnak minél többet adni magamból.

Molnár Ferenc Caramel: minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök

- A családi környezetben, nyugalomban biztosan kellemesebb volt eltölteni ezt az időszakot. Sokat meríthettél a szeretetteljes környezetből, elég csak az Elzárt övezet című új dalodat meghallgatni. A családon kívül még mi mindenből merítesz ihletet?

- Nagyon sok minden inspirál. Szemlélődő típus vagyok, figyelem az embereket, a környezetet, az érzelmeimet, próbálok tágabban is azonosulni az emberekkel. Szeretek belelátni a mindennapi problémákba, de tényleg minden inspirál: a hazugság, az igazság, a pénz körüli őrület, a munka, az ember belső érzelmi viszályai. Próbálom ezeket a számomra fontos témákat is dalokba önteni.

- Az alkotás mellett egy kicsivel több idő jutott a feleségedre és kislányodra is. Hogy kell téged apukaként elképzelni? Nálatok is biztos adódnak nehézségek a hétköznapok során.

- Szerencsére sok időm volt a családra, ami ismét kicsit háttérbe szorul. Most kevesebbet tudok Szofiért menni a bölcsibe. Ez a korszak december végéig eltart, hiszen turnézunk, jön az új lemez, de jövő év elején megint tudom úgy alakítani az életemet, hogy rájuk is minél több idő jusson. Próbálok azért így is minél többet velük lenni. Az estéket általában sikerül összehangolnunk, így amikor tudok, minden egyes fürdetésnél otthon vagyok, és Szilvivel együtt fektetjük le Szofit. Próbálunk minél több közös programot összehozni.

- Az előző évek tapasztalataiból már előrelátóan rendszerré fogod tenni, hogy amikor egy szusszanásnyi időre van szükséged, akkor kicsit visszavonulsz?

- Az elmúlt egy-két évben kellett rájönnöm, hogy káoszban nem lehet a családdal lenni. Most már látjuk, hogy egy-egy húzósabb időszak után az az egészséges, ha kicsit visszavonulok. Most mindent így szervezünk, és jól működik.

- Az elmúlt tíz-tizenegy évben nagy utat jártál be. Hogy értékeled a hátad mögött hagyott évtizedet? Mennyire változtál meg emberileg, szakmailag?

- Felnőttem. A Megasztárban egy huszonegy éves fiatal srác voltam. Sokkal konzekvensebb lettem, tudom, mit szeretnék kezdeni az életemmel. Egyre inkább úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Higgadtabb vagyok, egyre több mindent tapasztalok, és ebben próbálok építkezni, fejlődni. De mindenképpen szeretnék a földön maradni!

- Már javában turnézol, új lemezzel készülsz. Mi várható még ebben az évben?

- Az első és legfontosabb számomra a zene. Idén még hallható lesz tőlem egy vagy két új dal videoklippel együtt. A lemezen lesznek könnyedebb, fogyaszthatóbb, egyszerűbb témájú nóták is, de lesznek mélyebb, tartalmasabb számok is, amikben van egy-két odamondás. A másik legfontosabb most a turné, ami már zajlik, és elég szépen haladunk. Eddig az összes helyszín telt házas volt. Ez nagyon nagy öröm számomra! Hamarosan érkezünk Székesfehérvárra is! Emellett most már azt is elárulhatom, hogy Szili Nórával egy önéletrajzi jellegű könyvet készítünk. Nagyon sokat tanultam saját magamról, amióta Nórával együtt dolgozunk. Sok régi emléket elevenítünk fel, és a jelen történéseit is elmeséljük. Emellett pedig szeretnék a családommal is annyi időt eltölteni, amennyit csak tudok.

- Ahogy említetted, októberben városunkban is lesz egy állomása a turnénak, Caramel Live 2016 címmel. Mit kaphat a fehérvári rajongó, ha elmegy a koncertedre?

- Minden egyes állomást próbálok egy kicsit külön kezelni, mindenhova szeretnék egy kicsit más dolgot vinni. Egy rendhagyó, különleges koncertre kell számítani, olyan zenei csemegével, ami rám nagy hatással van, viszont eddig nem volt hallható a zenémben. Biztosan műsorra kerül majd az Elzárt övezet című dalom: magyar népi elemek, utalások vannak beleépítve a dalszövegbe is. Ezt a vonalat szeretném kicsit továbbvinni úgy, hogy nemcsak a magyar népzenét, de más etnikumok ízeit is szeretném megmutatni a dalaimban, más zenei kultúrákból is szeretnék felvonultatni elemeket. Természetesen ezek csak fűszerek, emellett saját dalaimat is áthangszereltük erre a koncertre. Jó pár olyan látványelemet is fogunk mutatni a közönségnek, ami eddig nem volt jellemző. Próbálunk minden érzékszervre hatást gyakorolni, igazi élményt adni amellett, hogy mi is jól érezzük magunkat. Amit ígérhetek: én minden alkalommal kicsit felrobbanok, megsemmisülök a színpadon – itt sem fogok spórolni!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Három korosztályt versenyeztet az Alba Regia Táncegyüttes
  Három korosztályt versenyeztet az Alba Regia Táncegyüttes
 • A házi kovászos kenyér sokkal finomabb!
  A házi kovászos kenyér sokkal finomabb!
 • Minden eddiginél többen lesznek az idei busójáráson
  Minden eddiginél többen lesznek az idei busójáráson
 • Vádat emeltek a Pillangó utcai metróbaleset ügyében
  Vádat emeltek a Pillangó utcai metróbaleset ügyében
 • 281 éve élő hagyomány - fogadalmi szentmisét tartottak Szent Sebestyén napján
  281 éve élő hagyomány - fogadalmi szentmisét tartottak Szent Sebestyén napján
 • A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében
  A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében
 • Ismét nőtt a légszennyezettség – Fehérváron elfogadható a levegő minősége
  Ismét nőtt a légszennyezettség – Fehérváron elfogadható a levegő minősége
 • Állami támogatás - nagy segítség érkezik a meddőség kezelésében
  Állami támogatás - nagy segítség érkezik a meddőség kezelésében

Eseménynaptár

 • Csapás - jégeső, villámáradás, homokvihar Ausztráliában
  Csapás - jégeső, villámáradás, homokvihar Ausztráliában
 • Az a szép, fényes nap, Szerelem Ó! - premierek hete a Vörösmarty Színházban
  Az a szép, fényes nap, Szerelem Ó! - premierek hete a Vörösmarty Színházban
 • Egyre nagyobb a nyomás - a kormány stratégiai partnerei a polgárőrök
  Egyre nagyobb a nyomás - a kormány stratégiai partnerei a polgárőrök
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. január 20.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. január 20.
 • Házasság hete - fontos, hogy tudatosan ápoljuk kapcsolatainkat
  Házasság hete - fontos, hogy tudatosan ápoljuk kapcsolatainkat
 • "Síeljünk itthon!" - kampány indul a téli sport népszerűsítésére
  "Síeljünk itthon!" - kampány indul a téli sport népszerűsítésére
 • Változás - Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat
  Változás - Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat
 • Mérjük fel együtt a telelő fülesbaglyok számát!
  Mérjük fel együtt a telelő fülesbaglyok számát!
 • Ökumenikus imahét - szívből jövő, állhatatos imádságra van szükség
  Ökumenikus imahét - szívből jövő, állhatatos imádságra van szükség
 • Pánik - erős földrengés Kína északnyugati részén
  Pánik - erős földrengés Kína északnyugati részén
 • Mohácsi busójárás - 1800 maskarással űzik el a telet
  Mohácsi busójárás - 1800 maskarással űzik el a telet
 • Programok mára
  Programok mára
 • Ziffer Sándor a műkereskedelemben - Martos Gábor előadása a képtárban
  Ziffer Sándor a műkereskedelemben - Martos Gábor előadása a képtárban