7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: mozikban az Inferno, pénteken Magna Cum Laude-koncert, szombaton közönségkori
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: mozikban az Inferno, pénteken Magna Cum Laude-koncert, szombaton közönségkori

Állítólag ezen a hétvégén nem a szabadtéri kikapcsolódásnak kedvez majd az időjárás. Úgyhogy mi is inkább a beltéri programokra gyúrtunk rá szokásos hétvégi ajánlónkban. Csak a hardcore természetrajongóknak javaslunk egy kirándulást, ami a garantált vizuális élmény mellett rommá ázással is kecsegtet. Tessék válogatni, mutatjuk a kínálatot:

Mozi: Inferno
Időpont: október 13-tól
Helyszín: Barátság Mozi, Cinema City Alba

Régóta vártuk Robert Langdon harmadik eljövetelét, ami csütörtökön be is következett. A Da Vinci-kóddal világhírnévre szert tett író, Dan Brown utolsó regényéből készült filmet részben Magyarországon forgatták, és ha másért nem is, ezért mindenképpen érdemes beülni rá. A klausztrofóbiás kódfejtő, Robert Langdon (Tom Hanks) ezúttal hatványozottan nehezített pályán mozog, hiszen egy kórházi ágyban ébred és amnéziával küszködik. Sok ideje nincs az önsajnálatra, mert azonnal életveszélybe kerül és egy, az egész emberiséget fenyegető vírus nyomába ered Firenzén, Velencén és Isztambulon keresztül. A korábbi két résszel ellentétben ez a film csak százhúsz percesre sikeredett, ami a kritikusok szerint kifejezetten az előnyére válik. Ez azért nem túl hízelgő, valljuk be. Na, nem baj, majd legközelebb, és lesz is rá lehetőség, hiszen néhány napja jelentette Dan Brown, hogy a következő regénye 2017. szeptember 26-án jelenik meg Origin (kezdet, eredet) címmel.

Koncert: Magna Cum Laude
Időpont: október 14., péntek, 21:00
Helyszín: FEZEN Klub

"Hát köszönjük meg az utolsó pohár bornak, hogy összehozott minket az utókornak. Nem tudhattuk, hogy mire iszunk előre, egy ártatlan korty volt és nézd mi lett belőle." - aki ezt szeretné a haját rázva, villázva énekelni térdmagasságban Mező Misi és kompániája előtt, annak péntek este a FEZEN Klubban a helye. Mezőtúr legsikeresebb exportcikke ma este kilenckor ugyanis Fehérvárra látogat. Addig pedig tessék szépen felkészülni.

Családi: Nyílt nap a tűzoltóságon
Időpont: október 15., szombat, 9:00-12:30
Helyszín: Székesfehérvári Tűzoltóság

Ha valaki katona, esetleg vadakat terelő juhász szeretne lenni, annak most nem tudunk tanácsokat adni. Ellenben ha a tűzoltóként képzeli el a jövőjét, akkor mindenképpen legyen ott szombaton délelőtt a Székesfehérvári Tűzoltóságon, ahol nyitott kapukat lehet döngetni. Merthogy nyílt napot szerveznek a hétköznapi hősök, és szinte mindent megtudhatunk a munkájukról. A programról bővebben itt írtunk: Így dolgoznak a hősök - Nyitott kapuk a tűzoltóságon.

Sport: Közönségkorcsolya
Időpont: október 15., szombat, 17:00-20:00
Helyszín: ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Hát ennek is eljött az ideje végre: hétvégén megkezdődik a közönségkorcsolyázás szezonja a jégcsarnokban. Ez egyébként az egyik legjobb hely Székesfehérváron csajozásra/pasizásra, nem mellesleg a forró tea, a retro hot-dog és a kókuszbomba egyszer mindenkinek kötelezően kipróbálandó. Nem baj, ha csak csetlesz-botlasz a pengén, előbb-utóbb belejössz és megtanulsz minden apró trükköt. Addig pedig rogyaszt. előre dől és küzd minden megtett méterért, mint disznó a jégen. 

Színház: Balfácánt vacsorára!
Időpont: október 16., vasárnap, 17:00
Helyszín: Vörösmarty Színház

Azt mindig is tudtuk, hogy a franciáknak jó sztorijaik vannak, de még ezek közül is kiemelkedik a Balfácánt vacsorára! A történetből a francia verzión kívül amerikai film is készült (Gyógyegér vacsorára címmel), többek között Steve Carell és Zach Galifianakis (fő)szereplésével. Ha egyik sem volt meg a két film közül, akkor azért, ha pedig már ismered a furcsa embereket gyűjtő és őket alázó milliomosok sztoriját, akkor meg azért érdemes megnézni a darabot a Vörösmarty Színház feldolgozásában.

Internet: Narcos
Időpont: bármikor
Helyszín: bárhol, ahol internet van

Nincs is annál jobb, mint egy hűvös, hideg hétvégén beburkolózni a pokrócba, és egy meleg zokniban, habos kakaót szürcsölgetve elmerülni egy jó filmben. Aki pedig egy egész álló hétvégén keresztül szeretné űzni ezt a sportot, annak kifejezetten ajánljuk a Narcos című, a Netflixen elérhető sorozatot, ami a világ valaha élt leghíresebb drogkereskedőjének, a kolumbiai Pablo Escobarnak karrierjét dolgozza fel. A sorozat második évada néhány hete jelent meg, így az elsővel együtt darálva az összesen húsz rész egy hétvége alatt kényelmesen kivégezhető. 

Fehérváron túl: Kirándulás az ország legszebb fekvésű falujába
Időpont: bármikor
Helyszín: Súr

A héten eldőlt, hogy Magyarország legszebb fekvésű faluja a Komárom-Esztergom megyei Súr lett. Amennyiben ránézünk a térképre, láthatjuk, hogy a parányi települést akár tiszteletbeli Fejér megyeinek is tekinthetjük, hiszen csak milliméterek választják el a megyehatárt jelző piros vonaltól.  Ha pedig ez így van, akkor érdemes felkeresni akár most, akár bármelyik előttünk álló hétvégén Súrt, hogy kiderüljön, mivel is érdemelte ki a 22.000-nél is több szavazatot, amiről mi is beszámoltunk itt: Súr a legszebb fekvésű magyar falu, Gánt az ötödik lett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek