Cloudy2 °C
2019. december 6. péntek Miklós
Menü

Fejér megyei volt 2017 egyik legolcsóbban eladó ingatlanja

Fejér megyei volt 2017 egyik legolcsóbban eladó ingatlanja
450 ezer forintért hirdették ezt a rémi házat tavaly (Fotó: ingatlan.com)

5,6 milliárd forintért hirdették tavaly a legdrágább magyar ingatlant, a legolcsóbbtól pedig mindössze 100 ezer forintért akart szabadulni tulajdonosa. Háromszor ennyibe került, de még így is szuperolcsó volt az a Fejér megyei vályogház, amit Rácalmáson árultak.

56 ezerszeres különbség volt a 2017-ben legdrágábban és legolcsóbban hirdetett eladó ingatlanok árai között, legalábbis az ingatlan.com-on feladott hirdetések tavalyi statisztikái alapján. Az öt legdrágábban kínált ingatlan közül négy budapesti, a legalacsonyabb árúak közül pedig az egyik Fejér megyei volt.

Kezdjük az utóbbival. A rácalmási vályogházat 300 ezer forintért hirdette tulajdonosa. A 70 nm-es épület egy 180 nm-es telken áll a Madách Imre utcában. Bár a számok egy kényelmesebb belvárosi lakás méreteivel vetekednek, azért jó ha senkinek nem kerüli el a figyelmét, hogy mindössze egyetlen szoba található az ajtón belül. Az épület nem akadálymentesített, cserébe van pincéje. A hirdetés feladója arra is felhívja a figyelmet, hogy a házikó erősen felújításra szorul - ezt mondjuk a mellékelt fotók és az ár alapján azért előre borítékolni lehetett. A hirdető nem árult zsákbamacskát: szerinte lakóépületnek ugyanúgy megfelel a vályogház, mint akár csak egy borospincének. 

Volt azonban ennél olcsóbban hirdetett ingatlan is tavaly, igaz ez már nem Fejér megyei. Csupán 100 forintot kértek azért a 30 nm-es tápióbicskei családi házért, ami egy 2000 nm-es telken áll. A durván egyharmad focipályányi területen tehát 1970 nm marad kertészkedésre, fűben heverészésre vagy amire éppen akarjuk. A közmű nélküli épület a hirdetés megjelenésének idején használatlanul állt a Pest megyei település külterületén.

Ehhez képest nagyjából 800 évnyi átlagfizetésnek megfelelő összegért kínálták tavaly a legdrágább magyarországi ingatlant. A budapesti Andrássy úti kastélyért 5,6 milliárd forintot kértek el. Ez azt jelenti, hogy minden idők legnagyobb magyar lottónyereményének nyertesének is további félmilliárd forintot kölcsön kellene kérnie, ha meg szeretné vásárolni a kastélyt, melyben négy luxuslakást alakítottak ki, saját wellness részlege és borospincéje is van. A négyszintes épület alapterülete 2230 nm, a hétvégi porszívózás idején pedig 18 szobában kell azon aggódni, hogy felkarcoltuk-e a padlót. A hirdetés szövege szerint az 1881-ben épült kastély korábban grófok, bárók és hercegek rezidenciájaként szolgált.

A 2017-ben hirdetett legdrágább ingatlanok között csak egy vidéki van. A bükkösdi kastélyt néhány hete még 2,5 milliárd forintért kínálták, mostanra azonban 300 millióval csökkent az ára. Az eredetileg meghirdetett vételárral a második helyen áll a már említett Andrássy úti luxuskastély után. A Baranya megyei kastélyban hárommal kevesebb szoba van (15), alapterülete egy leheletnyivel kisebb, mint a listavezetőé (2070 nm), cserébe egy nagyjából 23 focipályányi (160 000 nm vagyis 16 hektár) telken helyezkedik el. (Egy labdarúgó-pálya átlagos mérete valamivel több, mint 7000 nm.) Akinek éppen úgy akad pénze a párnacihában, euróban (7,1 millió) is kicsengetheti az 1786-ban épült barokk stílusú kastély vételárát.

A 2017-ben legolcsóbban kínált magyar ingatlanok:

 1. Tápióbicskei ház
 2. Rácalmási vályogház
 3. Rémi családi ház

A 2017-ben legdrágábban kínált magyar ingatlanok:

 1. Andrássy úti kastély
 2. Bükkösdi kastély
 3. Svábhegyi villa
 4. Andrássy úti palota
 5. Andrássy úti villa

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • Az ünnep fényei a lakásban
  Az ünnep fényei a lakásban
 • Székesfehérváron ülésezik az Országos Diáktanács
  Székesfehérváron ülésezik az Országos Diáktanács
 • Gázrobbanás volt a szlovákiai Eperjesen.
  Gázrobbanás volt a szlovákiai Eperjesen.
 • Növekvő forgalom a határátkelőlön hétvégén
  Növekvő forgalom a határátkelőlön hétvégén

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Többségük megbukott - karácsonyi fényfüzéreket vontak ki a forgalomból
  Többségük megbukott - karácsonyi fényfüzéreket vontak ki a forgalomból
 • Kiállítás és könyvbemutató - zárulnak a Levéltár első világháborús megemlékezései
  Kiállítás és könyvbemutató - zárulnak a Levéltár első világháborús megemlékezései
 • 26 év után visszatérnek - Aerosmith a Puskás Arénában
  26 év után visszatérnek - Aerosmith a Puskás Arénában
 • Backstage – gyereknevelés férfiszemmel a Barátság moziban
  Backstage – gyereknevelés férfiszemmel a Barátság moziban
 • Családi nap - Campus-Tour a Corvinuson
  Családi nap - Campus-Tour a Corvinuson
 • Trend market - design vásár a Hiemer-házban
  Trend market - design vásár a Hiemer-házban
 • Beázástól félsz? Használj Fragmat bitumenes szigetelő anyagokat
  Beázástól félsz? Használj Fragmat bitumenes szigetelő anyagokat
 • Hódítanak a hitelek - a lakáscélú kölcsön a legnépszerűbb
  Hódítanak a hitelek - a lakáscélú kölcsön a legnépszerűbb
 • Középfokú felvételi - ma jár le a jelentkezési határidő
  Középfokú felvételi - ma jár le a jelentkezési határidő