6 évnél régebbi cikk

Folyamatos a modernizálás a fehérvári kórházban és a nővédelmi központban is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Folyamatos a modernizálás a fehérvári kórházban és a nővédelmi központban is

Folytatjuk a város egészségügyi intézményeit érintő körképünket. A bejelentkezések terén még nem néztük meg a Család és Nővédelmi Központot, ahol az online bejelentkezés már évek óta nagyon jól működik, így igazán rövid várakozási idővel számolhatnak az ide érkező hölgyek. Emellett hagyományosan tartanak itt is prevenciós programokat. Legközelebb március 3-án várják nyílt nőgyógyászati szűrőnapra a 25-55 év közötti hölgyeket. A Kégl György Program részeként itt is terveznek felújításokat. A Szent György Kórházról sem írtunk még, amely állami intézmény, de a város rendszeresen támogatja a program keretében.

A Család és Nővédelmi Központ a város szülészet-nőgyógyászati és ultrahang diagnosztikai szakrendelője 1998. januárja óta várja a pácienseket a Várkörúton. A kórháztól való leválás óta nagyarányú fejlesztéseket hajtottak végre és folyamatos megújulnak, annak érdekében, hogy a pácienseket magas színvonalon láthassák el. A törekvés új állomása volt a 2015-ben bevezetett internetes előjegyzési rendszer, amelyet megtalál a bejelentkezni szándékozó az intézmény honlapján. A délelőtti rendeléseken van lehetőség előjegyzés nélkül is megjelenni, ezt személyesen kell megtenni!

Az előjegyzés kizárólag a nőgyógyászati szakrendelésekre vonatkozik. A bejelentkezés nagyon egyszerű, az oldalra kattintást követően az irányítószámot kéri a rendszer, majd ennek megadása után a páciens orvos és idő szerint is választhat magának rendelést. Ha az orvosok közül kívánnak az érintettek választani, akkor a legközelebbi időpontot mutatja a rendszer, de ha az időpont nem felel meg, akkor későbbi is választható. Amennyiben megfelelő az időpont, akkor a név és a születési idő megadásával lehet véglegesíteni a foglalást. A megerősítés után a foglalást ki lehet nyomtatni. Fontos tudnivaló még, hogy akinek mégsem alkalmas a kiválasztott időpont, az éljen a lemondás lehetőségével. Ez a foglalási idő, a regisztrációs sorszám és a születési időpont beírásával lehetséges. Azoknak a pácienseknek, akik előjegyzésre érkeztek szintén be kell jelentkezniük a recepciónál, hogy a vizsgálatokat gördülékenyen elvégezhessék. A Család és Nővédelmi Központ a Kégl György Program keretében várhatóan 2021-ben újul meg.

 A Kégl György Egészségügyi Programban helyet kapott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház támogatása is. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta: a kórházak működésének biztosítása állami feladat, az önkormányzat önként vállalva nyújt segítséget az intézménynek.

A program szerint a Szájsebészet működésének fenntartásában részt vállal Székesfehérvár Önkormányzata úgy, hogy a költségeket állja. Ezen kívül az önkormányzat évről évre felújítási és eszközbeszerzési támogatást is nyújt a kórháznak. Még nem a Kégl Program keretében, de 2016-ban a fül-orr- gégészeti műtő felújítására 51 millió forint támogatást nyújtott a város. CPAP, légzési nehézségek vizsgálatára alkalmas készülék beszerzését is segítette, és idén is 100 millió forintot nyújt az önkormányzat a Kégl György programnak köszönhetően a kórház rezidenseinek támogatására, a leendő szakorvosok lakhatásának segítésére. Östör Annamária elmondta, tavaly szemészeti operációs mikroszkópot vásároltak a műtőbe, a szülészet-nőgyógyászati osztályra pedig laparoszkópos torony vásárlásában segítettek. A kettő együtt 80 millió forintba került. Idén a traumatológiai sürgősségi részleg felújítását támogatják. Östör Annamária hozzátette, mivel a székesfehérvári betegek is a Szent György Kórházba járnak, ezért szeretné az önkormányzat támogatni a magas színvonalú ellátást.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek