Partly cloudy12 °C
2021. január 22. péntek Vince
Menü
Házhozszállítás

Nagy sikere volt az Albának a legnagyobb hazai e-sport- és konzolkiállításon

Nagy sikere volt az Albának a legnagyobb hazai e-sport- és konzolkiállításon
Virtuálisan és valóságban is lehetett kosrazni az Alba Fehérvár standjánál (Fotó: Németh Zoltán)

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata önálló standdal vett részt a PlayIT kiállítójaként.

A videójátékok és konzolok legnagyobb szerelmesei június elsején a fővárosi Hungexpó felé vették útjukat, a műfaj hazai Mekkájának számító PlayIT idén is rengeteg látogatót vonzott. A kiállítók között ott volt az Alba Fehérvár is, a kosárlabdacsapat virtuális és egy mobil kosárlabdapalánknak köszönhetően valóságos kosárlabdaélménnyel várta az érdeklődőket. Belőlük pedig nem volt hiány, hiszen több hazai sportklub is kitelepült az eseményre, mégis, közülük egyértelműen az Alba standja bizonyult a leglátogatottabbnak.

- Kígyózó sorok álltak a kosárpalánkunk előtt, ez minden elismerésnél többet ér számunkra. Összességében a saját standdal érkező sportklubok, az MTK, a DVTK, a Budapest Honvéd vagy épp az Alba Fehérvár nagyon népszerűek voltak a látogatók körében. Más-más profilt képviselünk az e-sport világában, de a sport összeköt minket, elfértünk egymás mellett, annak pedig kifejezetten örülök, hogy az e-klubok standjai közül a látogatottságuk alapján a mienk bizonyult a legnépszerűbbnek. Lehetett nálunk mindenhogyan kosárlabdázni, konzolon és valódi kosárlabdapalánkkal, labdával egyaránt. Fiatal játékosaink, Takács Milán, Takács Martin és Lukács Norbert is elkísértek minket, az érdeklődők kihívhatták őket egy valós dobópárbajra éppúgy, mint egy játékra a konzolon. Volt, aki többször is visszakanyarodott hozzánk, sokan jelezték, hogy legközelebb is keresni fognak minket a kiállításon, a látogatottságunkat pedig jól jelzi, hogy minden ajándéktárgy, amivel készültünk, az utolsó darabig elfogyott a nap végére - összegezte a sportos-játékos napot Sajni Zóra, az Alba Fehérvár marketing munkatársa.

A PlayIT kiállítói között több sportklub, így az Alba Fehérvár is ott volt (Fotó: Németh Zoltán)
A PlayIT kiállítói között több sportklub, így az Alba Fehérvár is ott volt (Fotó: Németh Zoltán)

Ami a fiatal fehérvári kosarasokat illeti, láthatóan jól érezték magukat a forgatagban, még úgyis, hogy bevallották, eddig viszonylag kevés alkalommal ültek le egy-egy játék elé.

- Nagyon jól éreztem magam, korábban még nem voltam hasonló rendezvényen, de régóta tervben van, hogy személyesen is ellátogassak egy ilyen eseményre. Nekem így most kimondottan jól is jött, hogy a klub is képviseltette magát. Rengeteg program várta az érdeklődőket, ahogy az időnk engedte, mi is körbejártunk mindent. Örülök, hogy sokan jöttek el az Alba standjához is, rengetegen kosaraztak mind a gépeken, mind élőben velünk. Jó napot fogtam ki, így kevesen tudtak ma legyőzni, de nem ez volt a lényeg, hanem a részvétel - meséli kacsintva Lukács Norbert.

- Érdekes program volt, sokan jöttek ki, szerencsére a mi standunk is népszerűnek bizonyult. Tőlem egy kicsit távol áll a videójátékok és a konzolok világa, de érdekes volt bepillantani ebbe a közegbe - vette át a szót Takács Martin, akinek testvére, Milán szintén inkább az élő játékot kedveli, de mint mondja, a konzolon is jól ment ezúttal a játék.

- Én is inkább élőben szeretek kosárlabdázni, mintsem a gépen, de jól mondja Martin, érdekes volt belepillantani ebbe a világba. A palánk alatt nem is tudtak minket legyőzni, mondjuk a konzolon sem nyújtottunk rossz teljesítményt, odatettük magunkat.

Az Alba Fehérvár szereplése tehát egyértelmű siker volt a PlayIT kiállításán, a klubnál biztosak benne, legközelebb is ott lesz a fehérvári egyesület a műfaj legnagyobb hazai seregszemléjén.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Megnyílt a 21-ik Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás
  Megnyílt a 21-ik Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás
 • Nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország
  Nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország
 • Hat új közlekedési összeköttetés jön létre Magyarország és Szlovákia között
  Hat új közlekedési összeköttetés jön létre Magyarország és Szlovákia között
 • Módosított menetrendszerint közlekednek a vonatok a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon
  Módosított menetrendszerint közlekednek a vonatok a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon
 • Orbán Viktor: két héttel meghosszabbíthatják a korlátozásokat
  Orbán Viktor: két héttel meghosszabbíthatják a korlátozásokat
 • Lassan 100 ezer alatt az aktív fertőzöttek száma
  Lassan 100 ezer alatt az aktív fertőzöttek száma
 • Holnap tartják a középfokú írásbeli felvételit
  Holnap tartják a középfokú írásbeli felvételit
 • Mentősnek adta ki magát, úgy utazgatott az országban egy férfi
  Mentősnek adta ki magát, úgy utazgatott az országban egy férfi
 • 1 311 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg
  1 311 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg