4 évnél régebbi cikk

Így használd helyesen a Dózsa György úton felállított ideiglenes körforgalmat
Így használd helyesen a Dózsa György úton felállított ideiglenes körforgalmat

A Királyi Napok miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a város több pontján. Egy-egy új helyzet okoz némi fejtörést az autósoknak, pedig minden változás látható a kihelyezett táblákon.

Kisebb káosz alakult ki a Dózsa György úton található ideiglenes körforgalomnál, amelyet a Mátyás király körút lezárt szakasza okozta forgalom enyhítése miatt alakítottak ki. A reggeli órákban kiderült: a legtöbben - még a hivatásos sofőrök is - megszokásból közlekednek, ami most újabb veszélyhelyzeteket okozhat.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kiemelt közlekedési főelőadója, Májer László arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy itt is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi hasonló csomópontban.

"A körforgalmi útra vonatkozó szabályok az érvényesek, tehát aki már bent van, annak elsőbbsége van, csak kilépéskor kell irányjelezni, és figyelemmel kell lenni gyalogosokra! Két gyalogosátkelőhelyet jelöltek ki, ezen gyalogosok közlekedhetnek, és a gépkocsivezetőknek kilépéskor, illetve belépés előtt is az elsőbbséget meg kell adniuk a gyalogosoknak" - emelte ki Májer Lászlótól.

A rendőrség fokozott figyelemre, és türelemre inti a közlekedőket. A megváltozott forgalmi rend egészen a Királyi Napok végéig tart.

A körforgalom helyes használatáról a Fehérvár Televízió készített bővebben anyagot:

Borítókép: Fehérvár Televízió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek