4 évnél régebbi cikk

Iskolakezdés jó látással
Fehérvár Médiacentrum fotója
Cserta Optika
Iskolakezdés jó látással

Az iskolakezdés körül rengeteg teendője van egy lelkiismeretes szülőnek. Azonban nemcsak a tankönyvek, nyáron kinőtt ruhák, iskolaszerek beszerzéséről kell gondoskodnunk, hanem gondolnunk kell arra is, hogy a gyerek szeme nem változott-e a nyáron. Érdemes még az iskola megkezdése előtt ellenőriztetni azt, szükség esetén elkészíttetni a jó korrekciót, hogy a tanulás már az elején könnyebben menjen.

Sok problémát, iskolai elmaradást és felnőttkori, végleges tompalátást lehetne megelőzni a jó szemüveggel. A szükségtelen alkalmazkodási többlet, azaz a szemüveg hiánya, mely az idegrendszert is megterheli, nehezíti a gyerek napi tevékenységét, gátolja a tanulásban, akár viselkedési problémákat is okozhat.

Nem csak az iskoláskorú gyermekekre kell azonban gondolnunk. Különösen ajánlott vizsgálatra vinni már a kicsiket is. Ha a családban volt szemészeti eltérés, koraszületés, eltérő nagyságú szemgolyók, pupillák, kancsalság észlelése esetén, vagy ha a kisgyerek közelről olvas, rajzol, gyakori fejfájása van, hunyorog, feltétlenül vizsgáltassuk meg a szemét.

A gyermekszemészet a szemészet szakmán belül is egy nagyon speciális terület. A gyermekszemész egyrészt más műszerekkel dolgozik, de ami a legfontosabb, hogy a gyermekek szemészeti vizsgálata más módszereket igényel. Egy kisgyerek nem tud olvasni, esetleg megkérdezni sem könnyű tőle, hogy mit is lát egy ábrán.

A Cserta Optika Madách utcai üzletében található rendelő magas technikai színvonalon felszerelt. A többi műszer között külön megemlíthető a korszerű, számítógép-vezérelt speciális gyermekszemészeti vizsgáló gép, mely különösen alkalmas csecsemők, gyermekek fénytörési hibájának, vagy akár rejtett kancsalságának nagy pontosságú meghatározására.
Megkönnyítendő az iskolakezdés okozta kiadásokat, augusztus és szeptember hónapokban 20% kedvezményt adnak komplett szemüveg készítése esetén a gyermekkeretek és -lencsék árából. Szeretettel várják Önt és családját üzleteikben! Annak érdekében, hogy a kezdők gyorsan elsajátítsák a játékgépek különböző árnyalatait, felajánlják, hogy ingyen játsszon az online kaszinóban. Ingyenes játékgépek kiválasztásával a játékosok szabadon tanulmányozhatják szabályaikat és funkcióikat. Ezzel a játékmóddal időt tölthet el különböző játékgépek játékával.


Elérhetőségük: Székesfehérvár, Madách tér. 1. Tel.: 22/340-556, Távírda u. 25. Tel.: 22/507-360
www.csertaoptika.hu
www.facebook.com/csertaoptika1

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek