Partly cloudy32 °C
2021. június 21. hétfő Alajos
Menü
Házhozszállítás

Öt imádott Rúzsa Magdi szám kedvcsinálónak a fehérvári koncerthez

Augusztus 17-én, szombaton 19:30-tól ismét Székesfehérváron varázsol el minket Rúzsa Magdi gyönyörű hangjával. A Zichy ligeti ingyenes koncerthez kedvcsinálónak hoztam öt kedvenc videoklipet.

Rúzsa Magdi már 2005-ös, Megasztáros feltűnése óta nagy kedvencem. Imádom a hangját, a zenéit, a stílusát és azt a megfoghatatlan erőt, amit sugároz magából. Így aztán külön öröm, hogy az idei Királyi Napokon újra színpadra áll: augusztus 17-én, szombaton 19:30-tól a Zichy ligetben felállított színpadon élvezhetjük az előadását.

Kedvcsinálónak pedig következzen öt kedvenc videoklip Rúzsa Magditól.

Mosd Fehérre

"Ez a dal egy ima" - ezt nyilatkozta a Mosd fehérre című dalról megjelenésekor Rúzsa Magdi. Bár Magdi az ember és a fölötte álló erők kapcsolatáról, Isten közeli állapotról mesél, olyan sodrása van a zenének és a szövegnek, hogy mindenkinek belesimul az életébe, vallástól vagy akár hittől függetlenül is. 

Nem lehet mást mondani rá: imádat!

Szerelem

Aki egyszer is volt szerelmes, az pontosan érzi és érti a dal lüktetését. És amikor meghallja, ahogy Magdi ég egy könnyű lázban, azonnal újra érezni akarja azt a lázat. Mindenestől. De legalábbis sokkal jobb kedve lesz azonnal, mert könnyű, nyári és boldog a dal.

Nálam mindenképpen a nagy kedvencek sorában helyezkedik el.   

Légzés

Ha az előző zene az abszolút szerelmes és elringató, akkor a Légzés nagyjából minden, amit adhat az az érzés, amit az ember keres, ha szerelemről van szó. A dal lüktetése bebújik az ember bőre alá akkor is, ha csak éppen a laptopon hallgatja vagy az autóban ülve a rádióból szól. De az igazi élményt mégis akkor adja, amikor például egy augusztusi meleg éjszakán a Zichy ligetben Rúzsa Magdi élőben énekli, és úgy dübörög végig bennünk a dallam, hogy attól libabőrösek leszünk.

Vigyázz a madárra

"Ember, a világ a két kezedtől sír.
Egyikkel a kerted ásod, másikkal a sírt."
Bár a dal eredetileg Révész Sándor 85-ös albumán debütált, Demjén Ferenc és Danek Pavel szövege nemhogy 2006-ban – amikor Rúzsa Magdi előadásában is megjelent – nem veszített aktualitásából, de most 2019-ben talán még aktuálisabb. Persze könnyen elképzelhető, hogy augusztus 17-én a Vigyázz a madárra dallamai nem szárnyalnak majd a Zichy liget felett, azért érdemes néhány percre megállnunk, végighallgatnunk, és meghallanunk a szöveget is. Mindig...  

Tejút

 A végére pedig valamivel pörgősebb dal került, mint az első négy, csakhogy tényleg teljes legyen a hangulat szombat estére. Senki se feledje: augusztus 17., szombat 19:30 Zichy liget, ingyenes Rúzsa Magdi koncert!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
  Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
 • Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
  Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
 • Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
  Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
 • Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
  Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
 • Szabad az út Horvátországba
  Szabad az út Horvátországba
 • Folytatódik a településfásítási program
  Folytatódik a településfásítási program
 • Jól fizet a diákmunka idén nyáron
  Jól fizet a diákmunka idén nyáron
 • Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások
  Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások

Eseménynaptár