4 évnél régebbi cikk

Közbeszerzés az innováció szolgálatában
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Közbeszerzés az innováció szolgálatában

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2016. június 1-vel az INTERREG Central Europe Program keretében indította el a „PPI2Innovate – Az innovatív közbeszerzési eljárás használatának támogatása Közép-Európában” című projektjét.

A nemzetközi projekt célja az innovációkhoz kapcsolódó közbeszerzések (Public Procurement of Innovation - PPI) lehetőségeinek kiszélesítése Közép-Európában. Teszi ezt a piaci bevezetés előtt, vagy annak elején álló innovációk (termékek vagy szolgáltatások) közbeszerzési rendszerbe illesztésének támogatásával.

A magyar vezető partnerrel (Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség) megvalósuló projekt számos eredményt ért el az elmúlt közel három évben. A hat ország 10 együttműködő partnerének kooperációjában kifejlesztésre került egy olyan közbeszerzési kézikönyv, amely gyakorlati tanácsokkal látja el az olvasót abban, hogy miként egy innovatív közbeszerzési eljárást lépésről lépésre lefolytatni. A kézikönyv három témakör kapcsán íródott, melyek az Intelligens Energetika, Egészségügy és az Info-kommunikációs technológiák.

Ezt követően a projekt sikeresen elindította négy teszt közbeszerzését, melyek a gyakorlati kézikönyvek használatával határozták meg milyen innovációt szeretnének beszerezni. E teszt közbeszerzések közül egy a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház és a Somogy Megye Önkormányzatának együttműködésében valósult meg, s innovatív egészségügyi eszközök és szoftvereket szereztek be. Ezenkívül, a partnerség létrehozott hat országban olyan tudásközpontokat, melyek a projekt lezártát követően fognak működni és céljuk az innovatív közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó ismeretek átadása és bővítése.

A projektről bővebben a www.kdriu.hu oldalon, angol nyelven pedig annak hivatalos honlapján tájékozódhatunk a https://www.interreg-central.eu/Content.Node/PPI2Innovate.html címen.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
The project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.
https://www.interreg-central.eu/Content.Node/PPI2Innovate.html

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek