Rain showers20 °C
2020. június 3. szerda Klotild
Menü

Kerékbe zárt álom - Nézd meg nálunk a legújabb fehérvári filmet!

Új film készült a Fehérvár Médiacentrumban. Egy fiatal székesfehérvári táncos lány, Orosz Gina egy súlyos baleset következtében tolószékbe kényszerült. A lány történetét ismerhetik meg a nézők Kovács Szilvia szerkesztő-rendező alkotásából.

Orosz Gina, a nagy ambíciókkal rendelkező táncos lány februárban egy baleset következtében az autóból kirepülve súlyos csigolyatörést szenvedett. Az orvosok a mai napig nem tudják megállapítani, hogy vajon Gina újra lábra áll-e még valaha. A lány és családja, párja egy nyolcadik emeleti panellakásban él. Az ő történetét mutatja be a most készült dokumentumfilm.

"Természetesen amikor meghallottam a történetüket, szíven ütött és úgy gondoltam, hogy mindenképpen szeretnék vele foglalkozni. Elmentünk hozzájuk, végignéztük a család életét, ott forgattunk náluk és úgy gondoltuk, hogy ebből nem lehet mást csinálni, mint egy dokumentumfilmet." - mesélte Kovács Szilvia, a Fehérvár Televízió munkatársa.

A képi világért felelős operatőrt megrázta a fiatal lány története. Zsiday Ádám kötelességének tekinti, hogy szemléltesse a nézőkkel azt, ami a városban történik. "Nekem a legmegrázóbb az volt, amilyen bölcsességgel a lány tudomásul vette a helyzetét, a hátrányos helyzetét. Hogy vétlen szenvedője volt a balesetnek, és hogy ezt ő milyen bölcsességgel vette tudomásul." - fogalmazta meg Zsiday Ádám operatőr.

A szerkesztő és kollégája nem először dolgozik együtt. Korábban két fiatal történetét mutatták be, akik leküzdötték a halálos kórt. Filmjükkel díjat nyertek. A Szalai László vágóval kiegészült csapat ezúttal egy filmszemlén is szeretné bemutatni a megrázó alkotást, amely a kitartásról, az élet szeretetéről szól. A Fehérvár Médiacentrum vezetősége fontosnak tartja, hogy teret biztosítson azoknak a kollégáknak, akik az érzékeny ügyeket felkarolják.

"Felelősségvállalási programunk része az hogy a székesfehérvári közösség ügyeit támogassuk a magunk eszközeivel.  - hangsúlyozta Hagymásy András a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezetője. - Az, hogy könyvet írunk, filmet készítünk egy problémáról, ráirányítjuk a figyelmet egy-egy személy sorsára, ez nem csak kötelességünk, hanem adósságunk is Székesfehérvár felé."

Aki szeretne segíteni Ginának, megteheti. A cél egy akadálymentesített családi ház, ahol Gina párjával és családjával kényelmesen élhetnének. Ezért jótékonysági estre várják a Székesfehérváriakat szeptember 22-én 16 órakor a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központba, ahol fellép a város összes táncegyesülete, és Vastag Csaba.

Íme a teljes film:

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

 • Meghosszabbították a határidőt
  Meghosszabbították a határidőt
 • Levelet küld a NAV
  Levelet küld a NAV
 • Készülnek a nagyobb forgalomra
  Készülnek a nagyobb forgalomra
 • Lesz vízi színház Szarvason
  Lesz vízi színház Szarvason

A hét sztorija

 • Keresik a diákmunkásokat nyárra
  Keresik a diákmunkásokat nyárra
 • 50 milliárdos támogatás kkv-knak
  50 milliárdos támogatás kkv-knak
 • Kisfaludy Program - holnaptól lehet pályázni
  Kisfaludy Program - holnaptól lehet pályázni
 • Vándortáborokba lehet jelentkezni
  Vándortáborokba lehet jelentkezni
 • Emlékezés Trianonra Öreghegyen
  Emlékezés Trianonra Öreghegyen
 • Egymásra hangolva - Meghosszabbították a pályázatot
  Egymásra hangolva - Meghosszabbították a pályázatot
 • Újraindult a személyes ügyfélfogadás
  Újraindult a személyes ügyfélfogadás
 • Napközis táborokat szervez a SZÉNA Egyesület
  Napközis táborokat szervez a SZÉNA Egyesület

Eseménynaptár