4 évnél régebbi cikk

Így dolgozzuk le a nyaraláson felszedett kilókat még karácsony előtt!
Így dolgozzuk le a nyaraláson felszedett kilókat még karácsony előtt!

Akár már a jövő nyári tökéletes alakról álmodozunk, akár a karácsonyi nagy evészetek előtt szeretnénk elővigyázatosságból ledobni pár kilót: a tudatosság a táplálkozásban ugyanolyan fontos, mint a mozgásban.

Legutóbb már szót ejtettünk arról, hogy  A jövő évi beach body-nak már idén neki kell állni, de nem mindegy, hogyan! A mozgás után ezen a héten a táplálkozásról beszélgettünk Kozák Lászlóval, a Cutler Fehérvár személyi edzőjével.

Mindenféleképpen jól teszi az, aki a jövő nyári formáján már idén ősszel elkezd dolgozni, hiszen nagyon fontos a fokozatosság és a kitartás. Ne csak az utolsó pillanatban, a tavasz heteiben jusson eszünkbe, hogy kockás hassal szeretnénk flangálni a strandon.

Aki most vág bele az életmódváltásba annak azt tanácsolja Kozák László: egyen többször keveset, étkezzen akár napi hat alkalommal, hogy egyensúlyban maradjon a vércukorszintje. "A táplálkozással kapcsolatban még mindig nagy a kavarodás a fejekben: a lényeg, hogy az energiabevitelt kontrolláljuk annak függvényében, hogy mennyit mozgunk, mennyire vagyunk aktívak a mindennapokban."  - foglalta össze Kozák László.

Nem is muszáj feltétlenül a nyárra gondolni: valószínűleg az sem árt, ha a nyaraláson a lángosozás-fagyizás közben felszedett kilókat ledolgozzuk még a karácsonyi roham előtt.

 További jó tanácsok a videóban:

 

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek