4 évnél régebbi cikk

Ámokfutó fehérvári buszsofőr: a rendőrség és a Volánbusz is vizsgálatot indított
Ámokfutó fehérvári buszsofőr: a rendőrség és a Volánbusz is vizsgálatot indított

A rendőrség és a busztársaság is vizsgálatot indított az Adonyi út és a Seregélyesi út kereszteződésébe több szabálytalanság után piros lámpánál nagy lendülettel kikanyarodó buszról készült felvétel alapján.

Először a Fehérvári gyökerek nevű Facebook-oldalon jelent meg, később bejárta az országos sajtót is az ámokfutó helyi járatos székesfehérvári buszról készült videó. A felvételen jól látszik, ahogy a sofőr az Adonyi útról nagy lendülettel megérkezik a Seregélyesi úthoz, majd előbb irányjelző nélkül a záróvonalon áthajt a balra kanyarodó sávba, ahonnan teljesen szabálytalanul megelőzi a lámpánál várakozó autót és élesen jobbra kanyarodik, mindezt tilos jelzésnél. 

Az útvonalból ítélve ez valószínűleg egy 14-es busz lehetett, ami a Köfém lakótelepről indul, az Adonyin halad végig, majd onnan a kórház felé megy tovább. A busz mögött haladó autó fedélzeti kamerája rögzítette az egész jelenetet, a kamera időbélyegzőjéből derül ki, hogy az eset még november 2-án (szombat), reggel 8 óra 30 perckor történt.

Az RTL Klub Híradója megkereste az ügyben a járatot üzemeltető busztársaságot és a rendőrséget is. A Volánbusz írásban válaszolt a televízió kérdéseire, melyben azt írták, hogy

"A sofőrökkel szemben alapvető elvárás, hogy betartsák a KRESZ-szabályokat, ezek megsértése pedig minden esetben munkajogi következményeket von maga után. Az ügyben vizsgálatot indítottunk."

A rendőrség ugyancsak a sajtóból értesült a történtekről, jelenleg is vizsgálják a videón látottakat. 

A hajmeresztő jelenetet itt lehet megnézni:

Borítókép: Facebook/Fehérvári gyökerek
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek